Ponta: Acordul de coabitare e suspendat, Basescu a comis un abuz

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 14:06
2191 citiri
Ponta: Acordul de coabitare e suspendat, Basescu a comis un abuz
Foto: Nasul TV

Victor Ponta a declarat, marti dimineata, ca acordul de coabitare este suspendat, avand in vedere refuzul presedintelui de a semna Memorandumul cu FMI, lucru pe care premierul il considera un abuz din partea lui Basescu.

Seful Executivului a spus ca politica fiscala si cea bugetara apartin Guvernului si ca presedintele este cel care incalca pactul de coabitare.

Bugetul, in Parlament: USL il trimite pe Basescu la doctor, Opozitia striga minciuna

"E evident ca presedintele nu mai respecta acest lucru, deoarece politica fiscala si bugetara apartine Guvernului si Parlamentului, in niciun caz nu presedintelui. Nu e o chestie de politica externa. E evident un abuz", a declarat premierul Victor Ponta.

Acesta a comparat acordul de coabitare cu acordul cu FMI, sustinand ca acesta este suspendat de presedinte "pana cand domnia sa este de acord sa semneze".

Basescu: Nu semnez memorandumul cu FMI, din cauza accizei la carburanti

"Nu am crezut ca presedintele va fi atat de iresponsabil. Am crezut ca ma va injura pe la televizor, ma va face in toate felurile, dar va semna documentul. E un nivel superior al iresponsabilitatii la care presedintele a ajuns si e vorba de o lipsa de discernamant", a mai precizat seful Executivului.

Ponta il acuza pe Basescu ca vrea sa scape de ancheta privind terenul din Calarasi

Totodata, premierul Victor Ponta l-a acuzat, marti, pe seful statului ca vrea sa santajeze Parlamentul si Guvernul pentru a scapa de comisia care trebuie sa ancheteze modul in care a achizitionat Ioana Basescu terenul din comuna Nana, din judetul Calarasi.

Ponta acuza: Basescu vrea sa santajeze Parlamentul si Guvernul ca sa scape de Comisia de la Calarasi

"Pentru mine, lucrurile sunt clare: presedintele vrea sa santajeze Parlamentul si Guvernul ca sa nu mai facem comisia pentru terenul de la Calarasi. E cel mai urat lucru facut de Basescu. Daca conducerea Parlamentului va considera ca e util sa cedeze la acest santaj, eu unul nu sunt de parere ca putem accepta ideea sa nu mai facem Comisia cu terenurile domnului Basescu ca sa promulge bugetul. Cred ca sunt lucruri total diferite", a mai declarat Ponta.

Presedintele CEC Bank: Creditul Ioanei Basescu nu incalca legea

Premierul a cerut infiintarea unei comisii speciale in Parlament, care sa investigheze conditiile in care Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, a luat un credit de un milion de euro de la CEC Bank, pentru achizitionarea terenului agricol din comuna calaraseana Nana.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#acord coabitare suspendat, #buget suspendare coabitare Ponta, #Ponta Basescu coabitare suspendata , #Traian Basescu
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Na beleaua, s-a suparat Pota si arunca cu vitriol! Sa asteptam sa-si