Ponta ameninta cu dezvaluiri: Voi prezenta subiectul pe care Basescu tace de 5 ani

Luni, 31 Martie 2014, ora 12:12
12726 citiri
Ponta ameninta cu dezvaluiri: Voi prezenta subiectul pe care Basescu tace de 5 ani
Foto: Facebook Victor Ponta

Cu o zi inaintea introducerii accizei pe combustibili, premierul Victor Ponta raspunde scrisorilor si cererilor publice adresate de seful statului, Traian Basescu, pentru renuntarea la aceasta taxa, amenintand cu o dezvaluire.

Premierul a anuntat pe contul sau de Facebook faptul ca urmeaza sa publice un subiect pe care "presedintele Traian Basescu a ales sa taca" in cursul ultimului sau mandat, in perioada 2009-2014.

"Graficul prezentat aici arata tuturor ipocrizia presedintelui Traian Basescu pe un subiect de interes pentru toti romanii. Dupa cum vedeti, din 2009 pana in 2012 presedintele Romaniei a tacut. In orele urmatoare, tot aici, pe Facebook, va voi prezenta si care este subiectul pe care Traian Basescu a ales sa taca".

Cat va creste pretul gazelor si ce scumpiri ne va aduce noua acciza la carburanti - Interviu

Saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu i-a trimis o scrisoare publica premierului Victor Ponta, rugandu-l sa renunte la introducerea accizei la carburant.

"Revin cu solicitarea de a renunta la introducerea, incepand cu 1 aprilie 2014, a cresterii anuntate a accizei la carburant intrucat prin aceasta masura s-ar pune o presiune mult prea mare si inutila asupra mediului economic, dar si asupra consumatorului individual.

Efectele acestei cresteri, cu 42 de bani a litrului de benzina si motorina, se vor concretiza intr-o crestere a preturilor care va genera inflatie, precum si o scadere a consumului, atat la nivelul cetateanului, cat si al societatilor comerciale", se arata in scrisoarea presedintelui.

Basescu ii scrie iar lui Ponta: Renuntati la introducerea accizei suplimentare la carburanti!

Presedintele avertizeaza ca si agricultura va fi afectata, dar si ca "bugetul aprobat pentru 2014 include rezerve care pot fi folosite".

Presedintele Traian Basescu s-a exprimat impotriva introducerii noii accize pentru combustibili inca din momentul in care a fost anuntata de premierul Victor Ponta. Presedintele a amenintat si ca nu va semna acordul Romaniei cu FMI, daca aceasta taxa va fi menitunta. Guvernul a acceptat sa amane cu 3 luni introducerea taxelor la carburanti, masura urmand sa intre in vigoare la 1 aprilie.

Principalul motiv al refuzului presedintelui era ca banii colectati din marirea accizei vor merge la baronii locali ai PSD, care ii vor folosi in scopuri electorale, la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai.

A.V.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Victor Ponta Traian Basescu scrisori tacere, #Ponta Basescu dezvaluire subiect tacere, #Ponta Basescu mandat tacere , #Traian Basescu
Comentarii
Poza silvian
silvian
rank 4
AMR (practic) 26 de saptamani pana scapam de dictator!