Ponta, atac la Basescu: Zice ca ma bat cu justitia, dar eu ma bat cu el (Video)

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 13:31
3491 citiri
Ponta, atac la Basescu: Zice ca ma bat cu justitia, dar eu ma bat cu el (Video)

Premierul Victor Ponta a condus marti o sedinta de guvern in care nu a omis, pe langa laudele aduse ministrilor si sperantele exprimate pentru anul 2014, sa il mai atace inca o data pe presedintele Traian Basescu.

"In ceea ce priveste batalia cu presedintele, el zice ca ma bat cu justitia, dar eu ma bat cu el si cu cozile lui de topor. (...) In ceea ce priveste principalul adversar al nostru (Traian Basescu - n.red), vestea buna este ca isi va strange bagajele si va pleca. Vestea proasta este ca pana atunci va mai bloca o serie de proiecte importante", a declarat premierul.

Mai mult, Victor Ponta a amintit si de faptul ca unii europarlamentari ai PPE au fost impotriva ridicarii restrictiilor de pe piata muncii din Europa pentru romani, lucru care a fost pus tot pe seama presedintelui.

"Romania trebuie sa existe in sfarsit in Europa. Sa contam si noi intr-adevar in Europa, nu doar sa stabilim interesele personale ale presedintelui sau ale altcuiva si sa ne vindem pe preturi foarte mici", a mai declarat premierul.

Presedintele Traian Basescu i-a cerut imperativ premierului, marti dimineata, printr-un comunicat, sa inceteze de indata orice atac la adresa justitiei si sa reintre in atributiile constitutionale ale functiei de prim-ministru. Mai mult, Traian Basescu i-a cerut public premierului sa respecte Acordul de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si seful Executivului, in care elementul central se refera la sustinerea independentei justitiei.

Victor Ponta a declarat luni seara, dupa ce Inalta Curte l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase la 4 ani de inchisoare pentru luare de mita si santaj, ca fostul lider PSD este victima unui proces politic.

"Adrian Nastase e un condamnat politic, pentru ca, incepand cu anul 2005 a fost principala tinta a presedintelui Basescu si a oamenilor sai, Morar si ceilalti. (...) E o victima a regimului Basescu", a spus Victor Ponta, luni seara, la Romania TV.

"Din cauza celor care ne-au condus am fost in genunchi in Europa"

In aceeasi sedinta de guvern, premierul a insirat si toate realizarile ministrilor din 2013, printre care "o crestere economica semnificativa", "scaderea deficitului bugetar", "absorbtia fondurilor europene", "stimularea productiei agricole", "inflatia mica" si "scaderea pretului la energie".

Pe langa felicitarile transmise pentru un "an foarte bun", in ceea ce priveste guvernarea, premierul a tinut sa incurajeze o atitudine hotarata a tuturor demnitarilor impotriva campaniei anti-imigratie care s-a declansat in statele UE care au fost acum obligate sa ridice restrictiile de pe piata muncii.

"In rest, vreau sa multumesc celor care au facut un efort la sfarsitul de an pentru ca de la 1 ianuarie ridicarea tuturor restrictiilor pentru romani sa fie aplicata. Toata aceasta campanie populista, uneori cu accente sovine sau rasiste impotriva romanilor, s-a dovedit ca apartine unor forte politice europene care nu cred ca impartasesc din pacate valorile europene.

Va rog, in toate intalnirile, fara suparare sau isterii, sa aratati tot adevarul, sa vorbiti despre cat pierdem noi ca ne pleaca oamenii buni. E foarte important sa fim demni, sa ne aparam. Ani de zile, din cauza celor care ne-au condus, am fost in genunchi in Europa. Romania trebuie sa existe in sfarsit in Europa", le-a mai spus premierul ministrilor.

Premierul si-a cerut scuze pentru "mitocaniile" presedintelui

Premierul Victor Ponta a afirmat ca isi cere el scuze pentru "mitocaniile" consilierilor prezidentiali si chiar ale presedintelui Traian Basescu la adresa celor de la Chisinau, adaugand insa ca este convins ca o relatie istorica nu poate fi stricata de niste "persoane iresponsabile".

"Imi cer eu scuze pentru mitocaniile consilierilor prezidentiali si chiar ale presedintelui la adresa celor de la Chisinau, dar sunt convins ca o relatie istorica nu poate fi stricata de niste persoane iresponsabile. Cred ca facem ce trebuie, ca sprijinim Moldova, si asta vreau sa facem si in 2014. Va rog pe toti ministrii sa va continuati proiectele pe care le aveti cu Republica Moldova", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta atac Basescu justitie lupta, #Ponta declaratie batalie Ponta presedinte, #Ponta razboi Basescu , #Traian Basescu