Ponta avertizeaza asupra bugetului: Daca Basescu il intarzie, nu marim pensiile si salariile!

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 17:18
6542 citiri
Ponta avertizeaza asupra bugetului: Daca Basescu il intarzie, nu marim pensiile si salariile!
Foto: Gov

Prim-ministrul Victor Ponta a transmis, vineri, ca s-a finalizat bugetul pe anul 2014, avertizand ca daca acesta va fi respins de presedintele Traian Basescu, nu vor putea fi marite pensiile si salariile, masuri anuntate anterior de Guvern.

"Am finalizat bugetul pentru 2014, negociat cu toate institutiile internationale cu care Romania are acorduri si evident toti ministrii merg la Parlament pentru a sustine acest buget.

Imi doresc ca acest anunt sa fie un simplu anunt politic, batalia politica are anumite limite pe care le inteleg, iar cand se trece de aceste limite, cei care pltesc sunt cetatenii.

In momentul in care bugetul va fi respins si intarziat de presedintele Romaniei, vreau ca toti cetatenii Romaniei sa stie care sunt efectele - nu se va putea acorda indexarea pensiilor cu 3,76 la suta, nu se vor putea acorda bursele pentru rezidenti, nu se va putea acorda marirea salariala de 10 la suta pentru profesori, nu va putea fi crescut salariul minim la 900 de lei, daca presedintele respinge bugetul. Nu vor putea fi platite drepturile pentru profesori", a spus premierul, vineri, in cadrul unei conferinte de presa.

Buget 2014: Ce vrea Guvernul sa faca cu pensiile si salariile

Acesta a mai avertizat ca nu va putea fi crescut gradul de confinantare a programelor europene, in cazul in care bugetul va fi retrimis in Parlament si nici nu va putea fi inceput vreun nou obiectiv de investitii, existand totodata un risc major de intrerupere a acordurilor cu institutiile internationale.

Totodata, prim-ministrul a subliniat si faptul ca Traian Basescu a facut referire la taxa de carburanti, in discutia despre buget, sustinand insa ca aceasta nu este introdusa in bugetul de stat si adaugand ca nu se poate renunta la acciza pe carburanti, deoarece nu se poate renegocia acordul cu FMI.

"Domul Basescu se referea la o taxa de carburanti care nu este introdusa prin bugetul de stat, ea este introdusa printr-o ordonanta speciala. Cred ca presedintele stia acest lucru. (...) Ar fi un mesaj extrem de rau, intr-un moment foarte bun pentru Romania", a mentionat premierul, facand referire la faptul ca agentia Standard & Poor's a confirmat calificativul "BB+" pentru Romania si a imbunatatit perspectiva ratingului de la "stabila" la "pozitiva".

Semnal pozitiv: O mare agentie de rating a imbunatatit perspectiva pentru Romania

Basescu spune nu legii care permite indemnizatii "nesimtite" celor din conducerile companiilor de stat

Totodata, premierul s-a decalarat nemultumit ca Traian Basescu a retrimis in Parlament Ordonanta de Urgenta privind majorarea indemnizatiilor in AGA.

Ponta si ajutorul pentru orasul Brad: Este datoria mea sa nu las oamenii sa inghete, imi asum cu mandrie

Victor Ponta a mai vorbit si despre decizia Guvernului de a aloca 3,5 milioane de lei pentru autoritatile locale din muncipiul Brad, in vederea asigurarii fondurilor necesare platii energiei termice pentru iarna viitoare.

"Este datoria mea ca prim-ministru sa nu las sa inghete mii de oameni in orasul Brad. Si imi asum cu mandrie ca am acordat acest sprijin. Daca este cineva din politica sau presa care are alte parere...", a spus seful Executivului.

Ponta n-are ce discuta cu Basescu pe buget: E extrem de incoerent, a imbatranit, s-a babit

Buget 2014 Cati bani va strange guvernul si care va fi salariul mediu. Lovitura pentru firmele mici

Statul estimeaza ca va strange anul viitor 201,9 miliarde de lei la bugetul general consolidat, in timp ce cheltuielile sale ar ajunge la 216,4 miliarde de lei, se arata in proiectul bugetului pentru 2014.

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, ca nu are ce sa discute cu presedintele Traian Basescu pe tema bugetului pentru anul viitor, deoarece seful statului este extrem de incoerent si nu prea stie ce vrea, adaugand ca presedintele a imbatrinit si "s-a babit".

Traian Basescu a declarat, miercuri, ca va trimite inapoi bugetul de stat pe 2014, daca se pastreaza cresterea accizei la benzina cu 7 centi si se mentine cresterea cu o mie de miliarde la ministerul Dezvoltarii, condus de Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Victor Ponta buget 2014, #Ponta Basescu respins buget, #Ponta lege Rompetrol, #Ponta buget pensii salarii , #Traian Basescu