Ponta: Basescu a fost aseara mincinos si extrem de ilogic

Autor: Ana Ilie
Luni, 03 Februarie 2014, ora 21:20
4567 citiri
Ponta: Basescu a fost aseara mincinos si extrem de ilogic

Premierul Victor Ponta l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca a fost "mincinos si extrem de ilogic" in declaratia facuta duminica seara la Cotroceni, cu privire la sedinta CSAT pentru accidentul aviatic din Apuseni.

"Aseara, presedintele a fost si mincinos, este si extrem de ilogic. Pai totusi doctorul Zamfir care a sunat de la locul accidentului vorbea de la mobil, STS a dat o localizare ISU si, in baza acelor harti pe care le-a prezentat Basescu, nu cred ca putea sa le prezinte pentru ca sunt secret de serviciu, s-au gasit... Daca vrem sa nu mai avem harababura, cum a zis domnul presedinte, trebuie sa le coordonezi, si asta inseamna un departament integrat. In UE, STS la presedinte nu mai exista nicaieri, cam toate sunt la MAI sau Guvern", a aratat Ponta, la Antena 3.

Premierul a continuat aratand de ce considera ca este necesara trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) la Ministerul de Interne. "Sistemul de urgenta al unei tari este esential. Poate fiecare dintre noi la un moment dat, oricare poate deveni, din pacate, direct afectat de modul in care un asemena sistem merge. Au fost lucruri (...) Eu ii apar pe miile de oameni de la ISU, SMURD, care isi fac treaba zi de zi si au avut multe succese. Dupa accidentul tragic din Apuseni s-au descoperit disfunctionalitati, niciun sistem nu e perfect".

In aceste conditii, "noi am venit si am decis la MAI, cum se intampla in majoritatea tarilor europene, sa infiintam un comitet de urgenta cu comanda unica si l-am numit in frunte pe omul care categoric azi are cea mai este cel mai potrivit pentru a coordona un asemenea departament, doctorul Arafat. Acolo strangem ISU, ambulanta, inspectoratul general de aviatie si 112".

Insa aceasta reforma actuala este impiedicata de faptul ca structura STS e stabilita de presedinte. "Domnia sa este dator unor oameni, in 2009 a pierdut alegerile si totusi a fost ales, in 2012 a ramas presedinte (...) Faptul ca pune aceste interese personale in fata unui proiect care e acela de a avea un sistem performant de situatii de urgenta este unul din nenumaratele lucruri rele pe care le-a facut Basescu".

Ponta a insistat ca "avem nevoie sa le cordonam intr-un loc. Si fizic sa stea in aceeasi incapere, sa pui in fruntea acestor structuri un profesionist. Domnul Arafat e profesionist, e adevarat ca Basescu un sfert de ora ne-a vorbit ce rau este ca facem departamentul pentru domnul Arafat".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta Basescu mincinos, #Ponta Basescu STS , #Traian Basescu