Ponta: Basescu e un bun agent de vanzari (Video)

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 13:29
3469 citiri
Ponta: Basescu e un bun agent de vanzari (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Suceava, ca presedintele Traian Basescu, recent intors de la Bruxelles, este un bun agent de vazari, stiind sa vanda partea plina a paharului ca sa nu se vada partea goala, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Domnul Basescu este un bun agent de vanzari. Stie sa vanda partea plina a paharului ca sa nu vedeti dumneavoastra partea goala", a declarat, sambata, Ponta, la Suceava.

Premierul considera ca o pozitie mai ferma, nu absurda, a Romaniei ar ajuta. Victor Ponta a mai spus ca pozitia ferma a Guvernului si Parlamentului l-au ajutat pe presedintele Traian Basescu sa nu mai cedeze de la inceput orice numai de dragul de a nu-i supara pe ceilalti lideri europeni.

"Cand te duci la Bruxelles si ceri ceva corect pentru tara ta nu se supara nimeni. Toata lumea te intelege si toata lumea face pana la urma acelasi lucru. Cred ca e prima data cand domnul Basescu s-a putut duce la Bruxelles si sa vorbeasca despre Romania, si nu despre domnia sa si e foarte bine", a mai spus Ponta.

Premierul a mai declarat ca nici el nu ar fi avut un rezultat mai bun.

"Sincer, nu cred ca as fi obtinut mai mult, inclusiv in gluma spuneam ca m-as fi intors si eu si as fi anuntat ceea ce a anuntat domnul Basescu. Adica ceea ce avem din 2007. Pe agricultura, in loc de cinci, zece miliarde, si nu as fi anuntat, ca si domnul Basescu, ca de fapt era vorba de 12 miliarde si s-a intors doar cu zece", a spus Ponta.

Basescu vinde gogosile care erau deja in punga

El a mai aratat ca, impreuna cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au ascultat si comentat declaratiile presedintelui Traian Basescu dupa Consiliul European care a anuntat ca a obtinut mai multi bani la Agricultura, dar ca de fapt a anuntat ce se obtinuse in 2007 pentru Romania in al doilea exercitiu financiar dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

"Dar nu pot sa ma supar pe domnul Basescu ca vinde gogosile care erau deja in punga. Acum vine si zice ca le-a adus el de la Bruxelles. Il inteleg. Pana la urma trebuia sa spuna ca a facut si el ceva acolo. Nu e nimic de reprosat domnului Basescu, nu avea ce sa faca mai mult, important este sa facem mai mult in urmatoarele doua-trei luni si sa nu ne mai ducem niciodata la Bruxelles cu capul plecat si cu ideea ca acceptam orice", a spus premierul.

"Eu sunt convins ca prin aceasta pozitie ferma si a Guvernului si Parlamentului si implicit, de nevoie, a domnului Basescu, vom reusi sa scoatem acele prevederi care erau strict pentru Romania", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Suceava ca nu este prima data cand nu se aproba de la inceput bugetul UE, aratand ca o situatie asemanatoare a fost inregistrata in 2005.

"Era bine pentru Europa sa avem un buget aprobat, dar am spus-o de fiecare data si nu doar eu, au spus-o si alti prim ministri, decat sa ai un buget rau, mai bine sa nu ai deloc, mai bine sa mai discuti si in ianuarie-februarie, sa gasim solutii mai bune", a spus Ponta.

Premierul a adaugat ca va fi foarte importanta aceasta perioada de timp pentru ca se incheie si alegerile si se termina cu concurenta intre el si Traian Basescu, iar apoi sa se negocieze serios cu toti partenerii.

"Asta eu am incercat sa fac si cu presedintele Hollande pe zona de Politica Agricola Comuna si cu premierul Tusk si cu prim ministrii din grupul "Prietenii coeziunii" pe zona de coeziune. Trebuie sa negociem mai departe ca sa scoatem acele puncte care erau rele pentru Romania si sa obtinem o alocare cat mai buna", a spus Ponta.

Absorbtia fondurilor UE

Premierul a adaugat ca, in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, nu era normal ca Romania sa fie sanctionata pentru lipsa de absorbtie de pana in 2011.

"Ce vina au romanii ca pana in 2011 Botis cu Lazaroiu cu Sulfina Barbu si Elena Udrea nu au fost in stare sa foloseasca fonduri. Era profund incorect pentru noi ca tara. Mai sunt si altele referitor la TVA, la gradul de cofinantare, la avansuri. De aceea, zambesc cand spun ca domnul Basescu e un bun vanzator de produse.

Ideea e urmatoarea ca avansurile sunt astazi de sapte la suta la orice program. Domnul Van Rompuy a propus doi la suta, iar domnul Basescu a anuntat un mare succes ca a ajuns la patru la suta", a explicat Victor Ponta, care considera ca e un mare insucces ca s-a scazut de la sapte procente si nu e un succes ca s-a ajuns la avansuri de patru la suta.

Premierul a apreciat ca de luni Traian Basescu va reveni la functia de purtator de cuvant al campaniei PDL alaturi de Traian Radu Ungureanu si se vor mai pierde doua saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Basescu agent vanzari, #Basescu agent vanzari bun, #Ponta Suceava alegeri parlamentare , #Traian Basescu