Ponta: Basescu s-a pripit. S-a descarcat si apoi ma va lasa la Consiliul European

Marti, 12 Iunie 2012, ora 21:03
4699 citiri
Ponta: Basescu s-a pripit. S-a descarcat si apoi ma va lasa la Consiliul European
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta nu pare afectat de ironiile si atacurile presedintelui Traian Basescu de marti seara. Prim-ministrul a replicat imediat spunand ca declaratiile lui Basescu arata ca acesta "s-a pripit", "partea conflictuala" din firea sefului statului "i-a luat-o inainte".

Ponta nu se simte jignit si nu ii va da un raspuns pe masura insultelor pentru ca, din experienta relatiei cu presedintele, a invatat sa aiba rabdare.

"S-a descarcat asta seara si apoi ma va lasa la Consiliul European", a spus increzator premierul Ponta, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

"Nu sunt atat de speriat de ideea unui conflict. In urma cu cateva luni, presedintele zicea ca nu o sa ma puna prim-ministru. Pana la urma, m-a pus. Ratiunea a invins (...) Va merge cel care conform si deciziei Parlamentului, si a ratiunii trebuie sa mearga", a adaugat ulterior Ponta, la Antena3.

Premierul sustine ca nu pune la suflet jignirile si ironiile lui Traian Basescu pentru ca are obligatia de a "colabora institutional" cu presedintele.

Cat despre invitatia la dialog a sefului statului, Ponta o va accepta, insa este convins ca la Bruxelles va merge tot el, asa cum a votat marti Parlamentul, pentru ca "este decizia rationala si asta se va aplica pe 28 iunie".

"Domnul presedinte a personalizat mult aceasta disputa: Nu! vreau sa merg eu!", asa explica supararea lui Traian Basescu premierul Ponta, care a intervenit ulterior si la Realitatea TV, pentru a sublinia ca problema aceasta a reprezentarii la Bruxelles este de fapt una de eficienta.

Basescu il ironizeaza pe "doctorul" Ponta. Doctor in drept

Presedintele Traian Basescu a sustinut marti, intr-o declaratie de la Palatul Cotroceni, ca Parlamentul a facut un "spectacol penibil, cu premierul Ponta in frunte", atunci cand a adoptat o declaratie politica prin care se stabileste faptul ca seful Guvernului va reprezenta Romania la Consiliul European din 28 iunie.

In plus, Basescu considera ca faptul ca premierul Victor Ponta incearca sa forteze nota in legatura cu cine reprezinta Romania la Consiliul European e o dovada de slabiciune.

"V-as reciti articolul 80 din Constitutia Romaniei - "presedintele reprezinta statul roman". Nu veti gasi nicaieri la capitolul Guvern ca reprezinta statul roman. El poate reprezenta cel mult o institutie foarte importanta, care se numeste Guvernul Romaniei, dar statul roman e mai complex, are 22 de milioane de oameni, ONG-uri, oameni bogati, oameni saraci (...)

Primul-ministru poate sa faca acest lucru daca ii deleg din atributiunile mele oriunde in organismele internationale. Faptul ca incearca fortarea notei nu printr-o discutie cu mine arata o unda de slabiciune - prim-ministri trebuie sa fie barbati, sa arate ce-si doresc", a spus Basescu la Palatul Cotroceni.

El l-a mai ironizat pe premierul Ponta, despre care a amintit in mod repetat ca e doctor in drept, spunand ca acesta nu cunoaste Tratatul de la Lisabona si ca, daca acesta doreste, ii va explica "lucrurile esentiale", intrucat seful Guvernului "nu are timp de citit".

-continua-

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Basescu atac Ponta, #Ponta replica atac Basescu, #Ponta reprezentare Romania Consiliul European , #Traian Basescu