Ponta: Basescu va tine de functie pana in ultima secunda. Sa nu semene cu 22 decembrie

Luni, 20 August 2012, ora 21:18
7530 citiri
Ponta: Basescu va tine de functie pana in ultima secunda. Sa nu semene cu 22 decembrie

Premierul Victor Ponta este convins ca Traian Basescu nu isi va da demisia in cazul in care CCR va invalida referendumul, asa cum s-a vehiculat, ci va tine de functie pana in ultimul moment.

"Nu cred ca Traian Basescu va pleca in acest mod din functie. Basescu va tine de functie pana in ultima secunda, nu stiu daca acea ultima secunda va semana cu 22 decembrie (1989 - n.red.), sper ca nu", a declarat Victor Ponta, luni seara, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Pe de alta parte, daca decizia CCR va fi in defavoarea lui Traian Basescu, premierul a precizat ca alegerile prezidentiale se vor putea suprapune cu cele parlamantare.

Acestea ar urma sa fie organizate cel mai tarziu in luna decembrie.

Guvernul a trimis datele CCR: 35.000 de romani - radiati de pe liste, 3 milioane - legal in strainatate

"Daca maine (marti - n.red.) Basescu va fi demis, atunci avem posibiliatea legala sa facem alegeri prezidentiale odata cu cele parlamentare", a precizat Ponta.

Acesta a sustinut ca Crin Antonescu nu isi doreste sa ramana la Cotroceni ca presedinte interimar, ci vrea ca mai intai sa fie ales.

"Domnul Antonescu, din cate stiu, nu vrea sa mai stea la Cotroceni ca presedinte interimar. Antonescu, eu si toti cei din USL ne dorim sa candideze. Cred ca ar fi cel mai bine ca in decembrie oamenii sa decida si pe cine vor sa aiba presedinte si pe cine vor sa aiba la guvernare. Un guvern sustinut de majoritatea cetatenilor care are impotriva lui un presedinte infirmat de majoritatea cetatenilor inseamna un blocaj", a adaugat Victor Ponta.

Vasile Blaga: Ponta a reusit sa convinga ca lucrurile s-au incheiat

Premierul a mai mentionat si ca isi doreste ca CCR sa dea o decizie cat mai repede, indiferent daca se va pronunta pentru validarea sau nu a referendumului.

"Imi doresc foarte mult, vorbesc ca premier acum, ca maine sa se ia o decizie, indiferent cum ar fi, alba, neagra, invalidare sau validare. Practic, au pe ce baza se ia decizia, au toate datele. Nu am niciun fel de capacitate de a anticipa ce decizie va lua Curtea, dar imi doresc sa decida", a subliniat primul-ministru.

Voinescu, despre Ponta: In loc sa guverneze, fac tot felul de porcarii si de tampenii!

In ceea ce priveste cvorumul cu care ar trebui sa se pronunte CCR, Ponta considera ca ar trebui sa fie de 6 la 3.

"Stiu ca legea CCR prevede ca in cazul referendumului se ia o decizie cu 6 la 3, cu cvorum. Ma gandesc ca, daca se cere romanilor cvorum cand decid asupra suspendarii presedintelui, cu atat mai mult CCR ar trebui sa tina cont de cvorum", a conchis Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Victor Ponta validare referendum, #Ponta Traian Basescu ultima secunda, #Ponta Basescu 22 decembrie 1989 , #Traian Basescu