Ponta: Declaratiile lui Basescu sunt neserioase si ridicole. Ma confunda cu Boc

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 20:43
4764 citiri
Ponta: Declaratiile lui Basescu sunt neserioase si ridicole. Ma confunda cu Boc
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca Traian Basescu il confunda din nou cu fostii premieri Emil Boc sau Mihai Razvan Ungureanu, afirmand ca seful statului nu trebuie sa se ocupe de guvernare, intrucat atunci cand a facut asta "inima Romaniei a fost oprita, si cea economica si cea sociala".

Premierul a fost intrebat, la Targu Mures, in legatura cu faptul ca seful statului a calificat ca neinspirata decizia Guvernului de a permite institutiilor publice achizitionarea de autoturisme cu pretul sub 18.000 de euro.

"Ma uimesc preocuparile presedintelui Basescu, eu credeam ca presedintele tarii trebuie sa se ocupe de reprezentarea in afacerile externe si militare. Imi pare rau daca iar ma confunda cu domnul Boc sau domnul Ungureanu, de guvernare ma ocup eu. Dansul se ocupa de ce are dansul de facut, ca deocamdata ma bazez pe faptul ca, atunci cand domnul Basescu s-a ocupat de guvernare, inima Romaniei a fost oprita, si cea economica si cea sociala", a raspuns Ponta, citat de Mediafax.

Basescu: Guvernul Ponta face aceleasi greseli ca Boc: Peste tot numai politruci

El a sustinut ca "inima economica a Romaniei a fost distrusa de guvernele conduse de Traian Basescu", iar "inima sociala a fost supusa de asemenea unei distrugeri fara precedent".

"Cred ca presedintele Basescu este principalul responsabil pentru ce s-a intamplat in acesti ani in Romania, motiv pentru care romanii in numar atat de mare au vrut sa-l demita in vara", a spus Ponta, calificand drept "genocid social si catastrofa economica" situatia lasata in urma de guvernarile PDL.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca decizia Guvernului de a cumpara masini, cu o valoare de pana in 18.000 de euro, este "una din masurile neinspirate" pe final de an, apreciind ca, daca au ramas bani necheltuiti, ar fi putut fi folositi la plata facturolor restante la ministere.

"Am inteles ca Guvernul s-a hotarat sa cumpere masini si valoarea masinilor sa nu depaseasca 18.000 de euro. Cred ca este una dintre masurile neinspirate pe sfarsit de an, dar este caracteristica guvernarilor noastre", a spus Basescu.

Basescu face declaratii neserioase si ridicole

Intr-o interventie la Romania TV, premierul Victor Ponta a comentat si celelalte declaratii ale presedintelui.

"M-am ferit sa comentez pana acum, dar vad ca astazi seara a preferat sa aiba un discurs de campanie, este seful de campanie al PDL, probabil ca este nemultumit de prestatia lui Blaga, Ungureanu, Pavelescu si vrea sa conduca elcampnia electorala.

Mie mi s-a parut extrem de neserios discursul, sunt si eu neserios daca raspund la acuzatii. N-as vrea sa cad in penibil si sa comentez lucruri neserioase", a declarat Ponta.

Cu toate acestea, premierul si-a spus punctul de vedere fata de pozitiile presedintelui. El a sustinut ca Traian Basescu pune pe primul loc relatiile sale personale, in detrimentul Romaniei, atunci cand spune ca nu este cazul sa se vorbeasca de utilizarea dreptului de veto la Consiliul European.

"Am inteles pana acum ca va pune pe primul loc interesele Romaniei, dar astazi parea ca-l intereseaza mai mult relatia cu doamna Merkel. Declaratiile din aceasta seara au fost identice cu cele ale purtatorului de cuvant al ARD, Traian Razvan Ungureanu, la fel de neserioase si de ridicole", a spus premierul.

Suparat, el a calificat chiar si invitatia la o cafea facuta de presedinte ca pe o "bascalie".

Basescu, despre o eventuala intalnire cu Ponta la Bruxelles: Oricand pot sa dau o cafea

"Sunt convins ca toata lumea a remarcat ca pot sa coabitez, chiar daca respectul pentru presedinte este la cel mai jos nivel admisibil. Am acceptat dialogul pe problemele Romaniei, acum incepem cu bascalia, nu mai vreau sa cobor la acest nivel", a punctat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Victor Ponta Traian Basescu, #Victor Ponta Consiliul European, #Victor Ponta Basescu Bruxelles , #Traian Basescu