Ponta, deranjat de cheltuielile lui Basescu: Plateste ditamai avionul, ii reducem bugetul

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 21:49
10833 citiri
Ponta, deranjat de cheltuielile lui Basescu: Plateste ditamai avionul, ii reducem bugetul
Foto: Romania TV

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca va opera reduceri in ce priveste bugetul alocat Administratiei Prezidentiale. "Ditamai avionul lui Basescu sta trei zile pe pista la Bruxelles, trebuie austeritate", a spus Ponta.

Premierul a anuntat ca va opera reduceri ale bugetului Administratiei Prezidentiale, dupa ce a observat ca Traian Basescu foloseste "ditamai avionul" pentru deplasarile la Bruxelles.

"Si la Administratia Prezidentiala voi face reduceri. Pentru ca am avut ocazia la Bruxelles... eu ma duc cu cursa de linie sau cu un avion mic, iar faptul ca un ditamai avionul sta pe pista trei zile ca sa se plimbe doar presedintele, cred ca ceva ani putem sa dam dovada de austeritate.

Am constatat eu ca avem un sistem ciudat ... La Bruxelles, cand merg sefii de stat sau de guvern, pentru ca in general merg sefii de guvern, in general cam toate tarile au un avion al Guvernului. La noi se inchiriaza de la Tarom ditamai avionul de 100 si ceva de locuri care sta pe pista, pana la urma, pentru un om si cativa din jurul lui.

Deci Administratia Prezidentiala va avea un buget prevazut pentru 2013 mai mic decat in 2012, asa cum si Guvernul va avea un buget mai mic, pentru cheltuieli de protocol si toate celelalte. Si institutiile publice locale vor avea mai putin, pentru ca e cazul sa mai strangem punga, avem nevoie de bani pentru salarii, pentru pensii", a declarat Ponta, la Romania TV.

Premierul a mai observat ca si consilierii presedintelui Basescu au cheltuieli exagerate, intrucat beneficiaza de locuri la clasa "business" pe avioanele de linie. El s-a referit la Daniel Funeriu "care merge la Frankfurter Allgemeine Zeitung cu dosarul meu" sau la Sebastian Lazaroiu "care sta pe Facebook", insa fara a-l nominaliza explicit. Ponta nu stie cu cat va fi redus bugetul Administratiei Prezidentiale, calculele urmand sa fie facute de catre Ministerul de Finante.

De asemenea, premierul a mai anuntat bugetul Parlamentului nu va fi marit, in conditiile in care numarul alesilor a crescut considerabil, de la 470 la 580.

"Bugetul pe 2013 va ramane identic cu cel din 2012. Cu aceiasi bani, Camera Deputatilor si Senatul trebuie sa se gospodareasca, vor avea cheltuieli mai mici. Mi se pare anormal si inacceptabil sa aiba costuri mai mari doar pentru ca au mai multi parlamentari. Ii felicit pe toti parlamentarii care au fost alesi, dar bugetul va ramane identic cu cel din 2012", a subliniat Victor Ponta.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Victor Ponta Basescu avion, #Ponta buget administratia prezidentiala, #Ponta reduceri bugetare , #Traian Basescu