Ponta, despre Consiliul European: Si eu, si Basescu am primit invitatie

Joi, 14 Iunie 2012, ora 11:29
3403 citiri
Ponta, despre Consiliul European: Si eu, si Basescu am primit invitatie

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, inaintea Comitetului Executiv National al PSD, ca atat el, cat si presedintele Basescu au primit invitatii la Consiliul European, el precizand ca se va intalni cu seful statului in cursul zilei, intalnirea fiind fixata in functie de programul celor doi.

Ponta a spus ca va pune la dispozitia presei invitatia de la Consiliul European pe care a primit-o de la Van Rompuy.

"Amandoi suntem invitati, si seful statului, si prim-ministrul, primesc programul, primesc absolut tot, dupa care cei doi sau, ma rog, fiecare tara stabileste cine este reprezentantul", a spus Ponta.

Intrebat daca a stabilit o ora pentru intalnirea cu presedintele, Ponta a raspuns: "In functie de program".

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri seara ca se va intalni, joi, cu presedintele Traian Basescu, dar a apreciat ca el va fi cel care va reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European.

"Ma voi vedea cu presedintele pentru a ne armoniza pozitiile. Nimeni nu contesta dreptul presedintelui la partea de reprezentare, dar la Consiliul European merg doar prim-ministrii. Solutia finala va fi in 2013, odata cu modificarea Constitutiei", a spus Ponta, la mai multe posturi de televiziune.

El a amintit ca a primit deja invitatia de a participa la reuniunea Consiliului din partea presedintelui UE si ca nu poate renunta.

"Nu am cum sa renunt, ar insemna sa incalc eu decizia Parlamentului. Sunt convins ca nu se va ajunge la suspendare, cel putin nu din acest motiv, pentru ca eu voi participa la Consiliu si discutia se va incheia", a afirmat seful Guvernului.

Parlamentul: Ponta sa mearga la Bruxelles, nu Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca a discutat cu premierul Victor Ponta, mentionand ca se va intalni joi cu acesta si ca nu doreste sa anticipeze rezultatul acestei discutii.

Intrebat cum va proceda in 28 iunie, daca premierul va continua in a dori sa reprezinte Romania la Consiliul European, Traian Basescu a raspuns ca poate asigura de un singur lucru, anume ca nu se va pune "in situatii ridicole".

El a adaugat ca, in acelasi timp, nimeni sa nu-i ceara sa abdice de la atributiile constitutionale.

Presedintele a mai declarat, raspunzand unei intrebari, ca delegarea atributiilor poate fi o solutie, in legatura cu subiectul reprezentarii la Consiliul European, el precizand insa ca nicio alta solutie nu ii poate fi impusa.

Intrebat despre posibilitatea delegarii atributiilor de reprezentare, Basescu a spus ca aceasta poate fi o solutie, dar nicio alta solutie nu ii poate fi impusa. El a spus insa ca tot in Constitutie sunt stabilite cazurile in care se pot delega atributiile: boala, demisie.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Victor Ponta intalnire Traian Basescu, #Victor Ponta invitatie Consiliul European, #Victor Ponta reprezentare Romania Bruxelles , #Traian Basescu