Ponta, despre o noua suspendare a lui Basescu: Sa nu ne grabim in a lua o decizie

Luni, 25 Martie 2013, ora 07:10
2294 citiri
Ponta, despre o noua suspendare a lui Basescu: Sa nu ne grabim in a lua o decizie

Copresedintele USL Victor Ponta a sustinut, duminica seara, ca in Constitutie trebuie incadrat "gradul de obiectivitate al presedintelui tarii fata de toate partidele", punctand, totodata, ca USL nu trebuie sa se grabeasca in luarea unei decizii privind suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Opinia mea o cunoasteti de foarte mult timp, aceea ca presedintele tarii, indiferent cum il cheama, acum il cheama Basescu, il va chema Antonescu sau cum se numeste, nu trebuie si nu are in fisa postului participarea la diverse manifestari politice; stiti ca dl presedinte Basescu merge mereu la sedintele PPE. Cu atat mai putin, sigur, sa se supere pe partide sau sa dea indicatii.

Dar pana la urma, asta a fost o anormalitate pe care Curtea Constitutionala nu a sanctionat-o niciodata - stiti ca au fost decizii pe aceasta tema - trebuie sa o rezolvam punand clar in Constitutie sau mai clar, daca se poate, care este gradul de obiectivitate, pana la urma, al presedintelui tarii fata de toate partidele", a declarat Ponta, la Antena 3.

Totodata, premierul Victor Ponta a punctat ca declaratia lui Radu Stroe - referitoare la suspendarea presedintelui Traian Basescu - a fost cea a unui om politic, ocolind sa se pozitioneze pentru sau impotriva acestui demers.

"In primul rand, sa precizam ca Radu Stroe nu a vorbit in calitate de ministru de Interne (...) a vorbit ca om politic, ca este conducerea in PNL-ului. In al doilea rand, Radu e un tip admirabil, el spune mereu ce gandeste. (...) Ati vazut declaratia dnului Antonescu de astazi, cred ca trebuie sa ne gandim foarte bine si sa nu ne grabim in a lua o decizie. (...)

La modul cel mai sincer, va spun, discutam tot timpul despre relatia cu Traian Basescu, despre relatia cu celelalte partide de opozitie, asta o facem, dar dumneavoastra ma intrebati de o decizie, ori o decizie, pana la urma, pe care o iau cei doi co-presedinti si dupa aceea, forurile de conducere, trebuie sa o gandim foarte bine, in functie de responsabilitatea pe care o avem in acest moment, pentru ca, stiti foarte bine, fiind la guvernare, avand majoritatea parlamentara, oamenii, sigur, foarte multi - si pe buna dreptate - asteapta de la noi sa il dam cat mai repede jos din functie pe Traian Basescu, dar in egala masura asteapta de la noi sa le platim salariile, sa le platim pensiile, sa facem locuri de munca, sa rezolvam foarte multe alte lucruri. Ori trebuie sa ne gandim foarte bine inainte de a lua orice fel de decizie. (...) Se discuta tot timpul, domnul presedinte Basescu are acest dar, de a starni totdeauna discutii", a mai spus acesta, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Victor Ponta suspendare Traian Basescu, #Traian Basescu suspendare , #Traian Basescu