Ponta, foarte multumit de ministrul Petrescu si "bagat in ceata" de engleza lui Basescu (Video)

Marti, 15 Iulie 2014, ora 12:53
9299 citiri
Ponta, foarte multumit de ministrul Petrescu si "bagat in ceata" de engleza lui Basescu (Video)
Foto: Romania Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti, ca a fost "foarte multumit" de prestatia ministrului de Finante, Ioana Petrescu, la discutiile de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, afirmand totodata ca accentul acestuia in limba engleza il "baga in ceata".

"Eu cred ca pentru crearea de locuri de munca si pentru scoaterea muncii de la negru reducerea fiscalitatii pe forta de munca este un lucru foarte bun. Crearea de locuri de munca este cea mai importanta batalie pe care o avem de dus.

(...) Toate lucrurile legate de dl Basescu sunt interesante pentru dvs (jurnalistii - n.red.), pe mine ma intereseaza doar un lucru: De la 1 octombrie sa avem reducerea fiscalitatii", a spus premierul, care a precizat ca presedintele "nu are legaturi cu cifrele".

Intrebat de ce se opune Traian Basescu reducerii CAS, Victor Ponta a raspuns: "Daca maream fiscalitatea, cerea reducerea. Daca reducem fiscalitatea, el cere cresterea".

Ponta: Nu avem nicio obligatie in fata presedintelui

La observatia ca Traian Basescu a spus, luni, dupa intalnirea cu prim-ministrul si cu ministrul de Finante, ca acestia au venit nepregatiti la consultari, seful Executivului a replicat: "Ne-am pregatit la discutiile cu FMI si cu UE, ne-am pregatit in Parlament. In fata presedintelui nu avem nicio obligatie".

De asemenea, intrebat daca este multumit de prestatia de luni a Ioanei Petrescu, Ponta a precizat: "Foarte multumit de prestatia ministrului de Finante la Cotroceni".

Basescu a publicat inregistrarile de la consultarile cu Ponta-Petrescu: Ati terminat la Harvard? Ma asteptam la argumente gen Roubini (Video)

Prim-ministrul a sustinut si ca i-a dus sefului statului un document pe care acesta l-a ignorat - nota de fundamentare a proiectului de lege privind reducerea CAS.

"Presedintele nu cunoaste abecedarul fiscal-bugetar si nu era cazul sa ii predau o lectie in acest sens", a mentionat premierul.

Totodata, acesta a comentat referitor la limba engleza pe care o vorbeste Traian Basescu, dupa ce presedintele l-a intrebat, luni, in legatura cu MTO - Medium Term Objective (Obiectivul bugetar pe termen mediu - n.red.), iar premierul a replicat "Poftiti?".

"Accentul domnului Basescu in engleza ma baga in ceata. Limba engleza a domniei sale ma duce totdeauna in confuzie", a spus Ponta, marti.

Prim-ministrul a subliniat ca de politica fiscala se ocupa Guvernul, in timp ce presedintele nu are in atributii sa verifice, ci din punct de vedere contabil "e treaba Curtii de Conturi".

"I-am zis ca, atunci cand a condus direct, a fost cea mai mare catastrofa economico-sociala in Romania", a subliniat Victor Ponta.

Basescu, dupa intalnirea cu Ponta: Reducerea CAS, o masura electorala pripita, va aduce noi taxe pentru populatie

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni, o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni, in care a precizat ca premierul si ministrul de Finante nu i-au adus argumente in favoarea sustenabilitatii reducerii CAS de la 1 octombrie.

Declaratia presedintelui a venit la scurt timp dupa ce seful statului a avut o intalnire cu Victor Ponta si Ioana Petrescu pe tema reducerii CAS cu 5 la suta, la finalul careia Ponta a sustinut ca s-ar fi "certat", iar seful statului a avut o atitudine "badaraneasca".

In replica, seful statului a facut publice, luni seara, inregistrarile de la consultarile pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul si cu ministrul Finantelor, din care reiese, printre altele, si ca Traian Basescu a rostit de mai multe ori formularea "MTO".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Ponta consultari CAS Basescu, #Ponta discutii Basescu Cotroceni, #Ponta multumit Ioana Petrescu, #Ponta engleza Basescu, #Ponta reducere CAS , #Traian Basescu
Comentarii
Poza basil
basil
rank 5
ce legatura are cas-ul cu engleza lui Base
Poza valll
valll
rank 5