Ponta ii contrazice si pe Basescu, si pe Chitoiu: Pretul benzinei nu va creste

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 10:04
1929 citiri
Ponta ii contrazice si pe Basescu, si pe Chitoiu: Pretul benzinei nu va creste
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta contrazice calculele facute de Traian Basescu si sustine ca pretul benzinei nu se va majora in urma cresterii accizei la carburanti.

Ponta a argumentat, la Antena 3, ca pretul combustibilului va scadea semnificativ pe bursele mondiale, iar Guvernul va discuta si alte "posibilitati fiscale" cu producatorii, astfel incat sa fie atenuat orice impact.

Scandal in sedinta Comisiilor de Buget din Parlament: "Sunteti penibila", "Aoleu, ce prost esti!"

"Nu va creste pentru ca avem un context economic favorabil, in care pe bursele mondiale pretul combustibilului va scadea in mod semnificativ si, atunci, eu cred ca impactul pentru cetatean nu va exista.

In plus, avem alte posibilitati fiscale pe care le-am discutat cu ministrul Chitoiu si pe care le vom discuta cu companiile producatoare in asa fel incat sa putem atenua orice fel de impact al acestei noi taxe. Deci, eu cred ca impactul asupra populatiei nu va fi", a mentionat Victor Ponta.

Ma asez in poarta la Cotroceni, lasati-i pe pensionari sa-si primeasca pensiile

Acesta a facut referire si la faptul ca presedintele a respins bugetul, sustinand ca e gata sa stea "in poarta la Cotroceni" pentru a cere drepturile pensionarilor si medicilor. Totodata, a catalogat declaratiile lui Basescu despre China ca sunt "lipsite de discernamant".

"Cum poti sa spui 'Nu pot sa promulg bugetul'? Am negociat cu FMI, cu Banca Mondiala, am negociat cu medicii, am discutat cu profesorii.

Sa vii sa spui ca 'Nu promulg bugetul, ca nu a vrut sa vina Ponta sa discutam bugetul'... Eu ma asez maine dimineata in poarta la Cotroceni cu bugetul in mana, lasati-i pe pensionari sa isi primeasca pensiile, lasati-i pe medici sa isi primeasca salariile. Pierdem 1,2 miliarde de dolari dintr-o ambitie a presedintelui - cu 1,2 miliarde de dolari puteam sa fac un spital, puteam sa fac mai multe. Dintr-o ambitie...", a explicat prim-ministrul.

Scandal in sedinta Comisiilor de Buget din Parlament: "Sunteti penibila", "Aoleu, ce prost esti!"

Presedintele Traian Basescu a reluat, saptamana aceasta, ideea potrivit careia nu va accepta bugetul in actuala sa forma si, in ipoteza in care Guvernul nu renunta la acciza pe carburanti, va ataca bugetul la Curtea Constitutionala.

"Ceea ce eu reclam este un furt. Se introduce o crestere de 8 la suta a pretului la combustibil - 53 de bani la fiecare litru de benzina si 52,4 bani la fiecare litru de motorina. (...)

N-am decat sa-l resping. Nu pot sa accept. Sunt un om care stie ce insemana sa cresti taxe indirecte, cum a crescut TVA-ul, s-a redus mult consumul. Cu cat introduc mai multe taxe, cu atat consumul va scadea, cu atat sansele de relansare economica sunt mai mici", a explicat Traian Basescu.

Ministrul Finantelor: Pretul benzinei va creste cu 0,4 lei/ litru

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat, la randul sau, ca estimeaza o crestere a pretului carburantului la pompa de 0,3-0,4 lei pe litru, aceasta fiind o estimare pesimista, in urma accizei de 0,7 centi pe litru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Ponta contrazice Basescu, #Ponta Basescu accize banzina, #accize carburant majorare , #Traian Basescu