Ponta nu renunta la comisia de ancheta: Dupa alegeri, Basescu va fi, eventual, un inculpat

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 19:41
5256 citiri
Ponta nu renunta la comisia de ancheta: Dupa alegeri, Basescu va fi, eventual, un inculpat
Foto: Arhiva

Prim-ministrul Victor Ponta ii da replica presedintelui Traian Basescu, dupa ce seful statului a prezentat, pe contul de Facebook, scenariul "manipularii grosolane" a presedintelui PSD si a lui Dan Voiculescu.

"Presedintele isi foloseste functia doar pentru interesele personale, care este impotriva atributiilor dumnealui", a declarat premierul, joi seara, la Romania Tv, comentand telefonul pe care Basescu i l-a dat ministrului Daniel Chitoiu, caruia i-a cerut sa nu il schimbe din functie pe Radu Ghetea, presedintele CEC Bank.

Acesta a catalogat limbajul lui Traian Basescu drept "din ce in ce mai suburban", adaugand ca acesta "nu merita" sa ii raspunda.

De asemenea, premierul a vorbit si despre declaratiile presedintelui, de miercuri, afirmand ca e de parere ca acesta nu are nimic de ascuns, dar ca nervozitatea acestuia "confirma ca e ceva necurat acolo", iar Traian Basescu "se baga numai unde are interese": "E una dintre marile porcarii pe care le-a facut si normal ca este suparat".

Dupa alegerile din 2014, Traian Basescu nu va mai fi nimic, "eventual un inculpat", a mai apreciat seful Executivului.

"Cred ca romanii stiu ca Traian Basescu minte cu adevarat, ca avea fata lui tipica de mincinos. (...) Presedintele Basescu s-ar putea sa fie un inculpat de la anul incolo, daca vor fi lucruri in care a fost implicat in cei 10 ani cand a avut imunitate. La anul expira imunitatea", a explicat Victor Ponta, facand trimitere la "Casa din Mihaileanu, dosarul 'Flota', terenurile din Calarasi".

"Nu stiu, spun ca, daca ar fi cazul, a avut imunitate", a completat premierul.

Presedintele contraataca: Basescu prezinta scenariul "manipularii grosolane" a lui Ponta si Voiculescu

Presedintele PSD a mai spus ca toti colegii deputati din comisia juridica sustin infiintarea unei comisii de ancheta in ce priveste achizita terenului din judetul Calarasi de catre fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu.

"In momentul in care niciun roman obisnuit nu reuseste sa obtina un credit, iar presedintele reuseste sa obtina un credit de un milion de euro, iar apoi il suna pe ministrul de Finante si spune 'Sa nu cumva sa il schimbi pe seful CEC', in momentul in care un procuror pentru care presedintele tarii da un telefon si bate cu pumnul in masa si cerceteaza terenurile cu sase luni inainte, cred ca este de datoria Parlamentului sa cerceteze in ce masura un presedinte, un sef de banca de stat, un procuror isi folosesc functiile pentru interes privat", a explicat Victor Ponta.

Acesta a adaugat ca l-a intrebat si pe presedintele PNL, Crin Antonescu, in legatura cu comisia de ancheta, afirmand ca liderul liberal i-a spus ca sustine "categoric" ideea de a avea o astfel de comisie de ancheta.

Basescu il ataca dur pe Ponta: Micul plagiator degradat moral vrea sa reincalzeasca ce nu i-a reusit cu falsul lui SRS

Scandalul terenurilor din Calarasi si comisia parlamentara de ancheta

Traian Basescu a publicat, joi seara, o cronologie a evenimentelor prin care vrea sa demonstreze ca "inscenarea lui Sorin Rosca-Stanescu a esuat, filmul manipularii continua! Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta impreuna cu trustul turnatorului dovedit Dan F. Voiculescu a incercat implicarea familiei mele intr-un nou fals scandal". Contraatacul lui Traian Basescu a fost publicat pe contul de Facebook Alaturi de presedintele nostru.

Alesii PSD s-au reunit miercuri la Parlament pentru a decide infiintarea comisiei de ancheta in cazul terenului achizitionat de Ioana Basescu. La sedinta a fost prezent si Victor Ponta, care a anuntat la final ca va propune si PNL infiintarea comisiei de ancheta.

Traian Basescu a sustinut miercuri o conferinta la Cotroceni, in timpul careia l-a atacat dur pe Victor Ponta, acuzandu-l ca e "un plagiator mincinos" si "degradat moral". La scurt timp, ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat ca a fost sunat de presedintele Basescu care i-a cerut sa nu il schimbe pe Radu Ghetea de la sefia CEC Bank.

Administratia prezidentiala a remis imediat un comunicat, in care confirma ca Basescu a discutat la telefon cu ministrul Chitoiu. Traian Basescu l-a avertizat pe Chitoiu sa "nu-l schimbe din functie pe presedintele CEC Bank, Radu-Gratian Ghetea, inainte de terminarea mandatului legal", a transmis sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta interese personale Traian Basescu, #Ponta Basescu telefon Chitoiu, #Ponta Basescu terenuri Calarasi, #Ponta declaratii Basescu , #Traian Basescu