Ponta ii raspunde lui Basescu: Ce spune despre chinezii de la Huawei si STS (Video)

Joi, 20 Februarie 2014, ora 13:50
5358 citiri
Ponta ii raspunde lui Basescu: Ce spune despre chinezii de la Huawei si STS (Video)
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a precizat, joi, ca Huawei nu va furniza echipamente pentru Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), negand astfel acuzatiile aduse de presedintele Traian Basescu.

"Ideea ca Huawei sa faca nu-stiu-ce pentru STS este un neadevar, si nici nu exista motive de ingrijorare legate de memorandumul semnat pentru ca, din cate stiu, compania furnizeaza de ani de zile echipamente pe piata romaneasca si pe cea din UE.

Eu cred ca e un avantaj faptul ca marile companii internationale investesc in tara noastra si ele trebuie sa se bucure de protectie si sprijin, atat timp cat platesc taxe si impozite, iar declaratiile politicianiste vor face rau. Nu, Huawei nu are legatura cu dezvoltarea sistemului 112. E o prostie ce a spus Basescu", a mentionat premierul, intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Victoria.

Mai mult, el a dat asigurari ca vor exista licitatii in conformitate cu legile UE si a reiterat ca presedintele Traian Basescu face mult rau mediului de afaceri prin declaratii iresponsabile la adresa unor companii internationale, precum KazMunaiGaz (care detine Rompetrol), Dacia-Renault si Huawei.

"Am tinut ca in numele guvernului Romaniei sa anunt sprijinul total pe care guvernul il acorda tuturor investitorilor din Romania, deoarece acestia au contribuit in 2013 la cresterea economica, la relansarea economica a Romaniei, si cred ca Romania trebuie sa arate in continuare ca o tara care sprijina investitiile de toate tipurile. (...) Fac inca o data apel la presedinte sa nu mai atace investitorii", a mai transmis premierul.

Basescu a atacat intelegerea Guvern-Huawei

Declaratiile sefului Guvernului vin la scurt timp dupa ce presedintele Traian Basescu a sustinut ca din memorandumul cu chinezii de la Huawei reiese ca securitatea nationala este data "pe mana unor firme IT straine", iar acesta este motivul pentru care seful statului considera ca Ponta vrea Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) in subordinea Guvernului.

Basescu: Am inteles de ce Ponta vrea STS la Guvern. Memorandumul cu chinezii de la Huawei (Video)

Guvernul a aprobat, in noiembrie anul trecut, un Memorandum de intelegere cu Huawei Technologies Co. Ltd., care prevede acordarea de catre Guvernul Romaniei a "suportului necesar pentru extinderea activitatilor comerciale ale Huawei, dar si angajamentul Huawei pentru investitii locale in viitor".

Solicitat sa precizeze ce fel de ajutor va fi acordat companiei chineze, premierul Ponta a declarat atunci ca memorandumul va fi facut public. Acest lucru nu s-a intamplat, insa, pana in prezent.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Ponta Huawei Basescu, #Ponta reactii Huawei, #Ponta acuzatii Basescu investitii straine, #Ponta investitii straine , #Traian Basescu