Ponta il contrazice pe Antonescu: Acordul cu Basescu nu e caraghios, ci necesar

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 16:49
3621 citiri
Ponta il contrazice pe Antonescu: Acordul cu Basescu nu e caraghios, ci necesar
Foto: Arhiva

Victor Ponta il contrazice pe colegul sau de alianta, Crin Antonescu, dupa ce liberalul a apreciat ca acordul de coabitare semnat intre presedintele Traian Basescu si premier este unul "caraghios".

"Nu sunt deloc de acord, nu este un lucru caraghios. Eu nu semnez lucruri caraghioase, semnez lucruri necesare", le-a spus Ponta jurnalistilor, inainte de intalnirea cu ministrii care au de purtat negocieri cu FMI.

In ceea ce priveste scandalul de la Consiliului Superior al Magistraturii, Ponta critica "abordarile stupide" ale celor care acuza ca "USL vrea sa puna mana pe Justitie".

Cei 7 judecatori contestatari cer demisia de onoare a presedintelui CSM

"700 de judecatori au votat pentru revocarea lui Cristi Danilet, si acei 700 judecatori sunt pusi de USL? Nu stiu cand se vor insanatosi cei care spun ca USL vrea sa ia Justitia de la Traian Basescu. Justitia nu trebuie sa fie a nimanui. La CSM e o problema de credibilitate a sistemului. Ceea ce ma intereseaza pe mine este sa facem actul de justitie, nu conducerea. Conducerea ii intereseaza pe jurnalisti, pe presedinte. Pe oameni ii intereseaza ca atunci cand merg la tribunal, procesul sa fie rezolvat mai repede si corect", a adaugat Ponta.

"Procurorii trebuie sa fie in continuare magistrati, dar fara subordonare ierarhica"

Premierul Victor Ponta a mai afirmat ca procurorii trebuie sa ramana in continuare magistrati, dar sa nu mai aiba subordonare ierarhica, iar in aceasta viziune nu va mai conta asa mult cine ocupa postul de procuror general al Romaniei.

"Inteleg, ca fost procuror si ca prim-ministru, si ca procurorii sa fie magistrati in continuare, asa cum prevede foarte bine Constitutia, dar sa fie independenti, nu doar sa se bucure de stabilitate, si sa nu aiba subordonare ierarhica, la fel ca judecatorii", a adaugat premierul.

Victor Ponta a mai mentionat ca niciun procuror "nu trebuie sa se mai subordoneze ierarhic" si sa aiba competente foarte clare, deoarece "aia inseamna un procuror cu adevarat independent".

"O sa vedeti ca atunci nici nu mai conteaza cine e procuror general", a comentat acesta, afirmand ca acum este "o batalie" pentru ocuparea acestui post, iar Traian Basescu si-l doreste pe Daniel Morar in acesta functie, "pentru ca e subordonare ierarhica".

Premierul Victor Ponta i-a convocat la Guvern pe majoritatea ministrilor pentru stabilirea strategiei de negociere cu FMI, printre care atat ministrul Justitiei, dar si sefii ANAF si ANRMAP, la discutii fiind prezent si fostul ministru de Finante Florin Georgescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta coabitare Basescu, #Antonescu acord caraghios Basescu, #Ponta CSM, #Ponta clasa pregatitoare , #Traian Basescu