Ponta: In cazul Nana se va face, incet-incet, lumina. Parchetul va propune masuri

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 19:58
3320 citiri
Ponta: In cazul Nana se va face, incet-incet, lumina. Parchetul va propune masuri
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a apreciat ca in cazul terenurilor din Nana se va face "lumina", chiar daca incet-incet si greu, iar comisia parlamentara si Parchetul vor propune masuri care vor fi indeplinite, precizand in acelasi timp ca la acest caz s-a lucrat foarte serios, juridic si cu documente.

"S-a lucrat foarte serios, juridic, cu documente si tot ceea ce am constatat am transmis comisiei parlamentare si Parchetului si sunt convins ca, acum, incet-incet, greu bineinteles, dar se va face lumina.

Toate caile legale, in urma unui efort de lunga durata, dar foarte serios, le vom lua, insa comisia parlamentara si Parchetul General vor propune mai departe masuri si, bineinteles, ca noi le vom aduce la indeplinire", a spus Ponta.

Comisia Nana: Firma care i-a vandut terenul Ioanei Basescu era inactiva, tranzactia e lovita de nulitate

Comisia parlamentara Calarasi sustine ca, avand in vedere ca societatea de la care Ioana Basescu a cumparat terenul de la Nana era inactiva la data incheierii tranzactiei, contractul de achizitie este lovit de nulitate.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat ca, la data tranzactionarii terenurilor, respectiv si a semnarii contractului de vanzare-cumparare dintre Berfige SRL si Ioana Basescu, societatea italiana nu mai era activa.

Firea a mentionat ca inactivitatea firmei a fost declarata de Fisc si, potrivit legii, toate contractele incheiate de aceasta, inclusiv cel din 9 septembrie 2013, sunt lovite de nulitate.

Firea a invocat prevederile Legii societatilor comerciale, potrivit careia nicio persoana sau institutie nu poate accepta facturi de la societati care sunt inactive.

Guvernul va sesiza Parchetul in cazul restituirilor de terenuri din comuna Nana (judetul Calarasi), aratand ca numeroase astfel de operatiuni din anii anteriori prezinta nereguli si ca, in septembrie 2013, un teren a fost vandut unei "persoane fizice" de catre o firma declarata inactiva.

Cazul Nana: 80% din terenuri au fost retrocedate ilegal - Corpul de Control al Guvernului (Video)

Luni seara, premierul Ponta a declarat ca inspectorii guvernamentali trimisi la Oficiul de Cadastru Calarasi, pentru terenurile din Nana, au descoperit ca 80% dintre terenuri sunt returnate ilegal, rezultand un lung sir de infractiuni si retrocedari ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Traian Basescu.

Basescu cere ancheta imediata privind terenul cumparat de fiica sa, la Nana

Marti, presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj procurorilor, la bilantul Ministerului de Interne, in legatura cu ancheta Corpului de control al premierului privind achizitia de teren agricol la Nana: "Va rog anchetati imediat si, daca e incalcare de lege, sa raspunda inclusiv presedintele Romaniei!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Victor Ponta Basescu, #Victor Ponta Calarasi, #Victor Ponta Nana , #Traian Basescu