Ponta, nemultumit de promisiunile lui Basescu: R. Moldova trebuia sa fie mai bogata decat Qatarul

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 15:52
4374 citiri
Ponta, nemultumit de promisiunile lui Basescu: R. Moldova trebuia sa fie mai bogata decat Qatarul
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca, daca toate promisiunile de sprijin facute Republicii Moldova ar fi fost materializate, statul vecin ar fi fost mai bogat decat Qatarul si i-a indemnat pe ministri sa trateze "serios" relatia cu Chisinaul.

Afirmatia premierului vine in contextul in care presedintele Traian Basescu efectueaza miercuri o vizita la Chisinau, unde a promis ca Romania va continua sa acorde bani din grantul de 100 de milioane de euro anuntat in 2010.

"Ma gandeam ce bine este sa fii presedinte, ca esti generos pe banii altora. Se face gazoductul - ma rog, il facem din banii nostri, burse se dau mai multe, tot din banii nostri. Pacat ca Guvernul anterior nu a reusit sa faca nimic, nici sa mareasca numarul de vize, nici sa faca gazoductul cu Republica Moldova.

Ponta: Vreau sa inauguram in 2013 conexiunea de gaze cu Republica Moldova

Eu vreau sa va rog pe toti sa tratati intr-un mod serios relatia cu Republica Moldova. Am avut o intalnire foarte buna cu premierul Leanca. Noi suntem cu treaba si cu munca - si premierul Leanca, si eu. Vreau sa va rog pe toti sa sprijinim toate proiectele pe care le-am discutat", a sustinut Victor Ponta.

El a amintit si de necesitatea unor studii de fezabilitate pentru construirea de noi poduri peste Prut.

"Tot ce putem face pentru Republica Moldova vreau sa facem nu din gura. Cred ca, la cate declaratii au avut in ultimii noua ani, moldovenii erau mai bogati decat Qatarul. Vreau ca noi sa facem si lucruri serioase, in afara de declaratii si o sa va rog pe toti sa acordati atentia maxima acestei relatii", a punctat seful Guvernului de la Bucuresti.

Ponta da asigurari ca Romania va continua sa sprijine Republica Moldova

La remarca sa ca pe 27 august vor incepe lucrarile de constructie la gazoductul Iasi-Ungheni, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a afirmat ca la acea data vor fi inaugurate lucrarile la Ungheni, iar Romania le va demara mai devreme.

"Acum depasiti planul. Incepem mai repede", a punctat, in gluma, Ponta.

Ponta, despre acordul cu FMI, un nou ministru la Transporturi si plecarea in Spania

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, a efectuat saptamana trecuta o vizita la Bucuresti, prilej cu care l-a invitat pe Victor Ponta la inaugurarea lucrarilor la acest proiect energetic.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta promisiuni Republica Moldova, #Republica Moldova bogata Qatar, #sustinere Romania Republica Moldova , #Traian Basescu
Comentarii