Ponta: Nu exista diferente majore intre punctul meu de vedere si al presedintelui

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 22:20
5141 citiri
Ponta: Nu exista diferente majore intre punctul meu de vedere si al presedintelui
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta sustine ca nu exista diferente majore intre punctul sau de vedere si cel al presedintelui Traian Basescu, care a avut "iesiri electorale", explicand totodata mesajul de marti din Parlament.

"Nu exista o diferenta majora intre punctul meu de vedere si al presedintelui. In primul rand, amandoi am fost de acord saptamana trecuta ca nu putem accepta propunerea lui van Rompuy, pentru ca pentru Romania ar fi o catastrofa", a spus Victor Ponta, marti seara, intr-o emisiune Realitatea Tv.

Acesta a mentionat ca, dupa anuntul ca va merge la Consiliul European, Traian Basescu "a avut iesiri electorale".

"Basescu vrea sa fie si seful de campanie al PDL, pentru ca PDL nu are nicio idee si nu stie ce sa spuna, dar vrea sa fie si un presedinte care sa reprezinte Romania", a declarat seful Executivului, mentionand ca atitudinea PDL din timpul mesajului parlamentar "a fost absolut stupida".

Basescu vrea negociere, Ponta insista pe veto - Parlamentul a adoptat o rezolutie

Prim-ministrul considera ca discutia in cadrul Parlamentului, pe tema reprezentarii tarii la Consiliul European, "este o practica uzuala in Europa, si cancelarul Angela Merkel inainte de a merge la Bruxelles isi informeaza Parlamentul".

Ponta a reamintit ca, in ultimii trei ani, "acest lucru nu s-a mai intamplat, au fost prim-ministri Boc si Ungureanu".

"Pozitia Parlamentului si Guvernului nu inseamna ca presedintele, daca nu face exact ce a zis Parlamentul sau Guvernul, exista o sanctiune in Constitutie", a afirmat premierul.

Romania - beneficiar al UE, nu contribuitor

Victor Ponta a aratat care este pozitia Romaniei fata de Uniunea Europeana, referitor la finantare, afirmand ca tara noastra este beneficiar, si nu contribuitor.

"Nu suntem contributori, suntem beneficiari de la UE. Am primit de la UE mai multi bani decat am dat la bugetul UE. In acest an, am primit mai mult, dar nu cat ar fi trebuit sa primim de la UE", a explicat liderul Guvernului.

Prim-ministrul este de parere ca "negocierile se vor face in continuare, pana in ultima secunda, dar important este sa stabilesti in ce pozitie negociezi". Totodata, acesta a subliniat ca la agricultura ar putea fi atrase 100 la suta fondurile de la UE.

"S-a considerat la Bruxelels ca Romania sa taca din gura. Domnul presedinte este foarte fioros la Bucuresti, nu la Bruxelles", a mai spus Victor Ponta.

In 2013 se schimba Constitutia, in 2014 se face reorganizarea regionala

Premierul a precizat ca, in 2013, se va schimba Constitutia Romaniei, in timp ce, in anul 2014, tara se va organiza in regiuni de dezvoltare.

"2014 este anul in care avem alegeri europarlamentare, odata cu alegeri pentru Parlamentul European vor fi alegeri regionale. Trebuie sa cream regiunile, dandu-le atributii pentru atragerea fondurilor UE. Trebuie modificata Constitutia pana in luna iunie, este un moment politic potrivit", a specificat prim-ministrul.

Victor Ponta a mai spus ca modificarea Constitutiei se va discuta si cu PDL, "dar sa nu faca ce au facut si azi (marti - n.red.), sa nu aiba nicio opinie. Sa aiba si ei o opinie".

Basescu: Daca plecam de la ideea de veto, nu ne mai cauta nimeni

Presedintele Traian Basescu a explicat, marti, de ce va merge el la Consiliul European, din 22-23 noiembrie, precizand ca are "un potential mult mai mare de negociere a bugetului decat Victor Ponta".

"Stiu ce pot sa fac si stiu ca am un potential mult mai mare de negociere a bugetului decat Victor Ponta. Niciodata nu am sa fug de atributii, pentru a-mi salva pielea. Deci din motive pe care nu insist sa le enunt pot avea performante mult mai bune decat Ponta. Stiu responsabilitatea uriasa pe care o am, si nu fug de ele", a afirmat Traian Basescu.

Premierul Victor Ponta s-a adresat, marti, plenului reunit al Parlamentului pe tema pozitiei Romaniei fata de bugetul Uniunii Europene. Desi PDL a anuntat ca boicoteaza sedinta plenului, a avut totusi un reprezentant in persoana prim-vicepresedintelui Cezar Preda, care a luat cuvantul la tribuna dupa discursul lui Ponta, rejucand cartea "cum sa reprezinte tara un plagiator".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ponta discurs Parlament Basescu, #Ponta Romania Consiliul European, #Victor Ponta modificare Constitutie, #Romania reprezentare Consiliul European, #Romania negociere buget UE , #Traian Basescu