Ponta: Pivniceru a actionat transparent privind procurorii

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 09:13
1658 citiri
Ponta: Pivniceru a actionat transparent privind procurorii

Premierul Ponta a declarat ca trimiterea de catre Mona Pivniceru la Presedintie a propunerilor de procurori sefi nu are nicio legatura cu acordul semnat de el cu Traian Basescu, si ca oricum acea solicitare la transparenta ceruta in document a fost respectata indiferent de intelegerea respectiva.

Intr-o interventie la RTV, Ponta a fost intrebat daca trimiterea propunerilor poate fi considerata o incalcare a pactului dintre el si presedinte.

"Nu are nicio legatura. (...) Nici vorba. S-a facut exact procedura transparenta de care cred ca este facuta referire si in Acordul de colaborare institutionala. Acolo nu se scrie ca nu se trimit, acolo se scrie doar ca se face o procedura transparenta. Or procedura facuta de doamna Pivniceru a fost perfect transparenta si normala. Din pacate, a fost intr-o perioada de campanie electorala, iar rezultatul s-a vazut la audierile de la CSM, unde exact cel care trebuia inlocuit, dl Morar, i-a audiat pe cei care cica trebuiau sa-l inlocuiasca. Motiv pentru care - ghici ghicitoare! - normal ca i-a picat", a replicat acesta.

"Procedura s-a indeplinit, in sensul ca doamna Pivniceru a primit candidati, a facut transparent, a scris la Comisia Europeana de ce i-a selectat pe dl Nitu si pe dl Irimie, i-a trimis la CSM... Sigur, CSM-ul, fiind campanie electorala, si-a batut joc de ei. Si acum trebuie terminata procedura. Pana la urma presedintele ii numeste sau nu-i numeste. Dar procedura a fost facuta de doamna Pivniceru exact cum a discutat-o cu Comisia Europeana", a adaugat primul-ministru.

Ponta a evitat sa se pronunte asupra cailor de urmat in cazul unei eventuale respingeri din partea lui Traian Basescu, mentionand insa ca presedintele are acest drept. "Sincer, nu stiu. Am incredere ca doamna Pivniceru va face procedura cea mai buna si mai corecta. Si si procedura care se incheie acum prin transmiterea propunerilor catre presedinte a fost absolut in regula si absolut in concordanta cu ceea ce vorbisem cu Comisia Europeana", a conchis Ponta.

Ministrul Justitiei a transmis joi presedintelui, propunerile pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Nitu Tiberiu Mihail, respectiv a lui Irimie Ioan pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ponta acord Basescu transparenta, #Ponta Pivniceru numure procurori , #Traian Basescu
Comentarii