Ponta: Plangere penala pe numele lui Basescu. Sunt convins ca va ajunge la inchisoare

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 14:30
28531 citiri
Ponta: Plangere penala pe numele lui Basescu. Sunt convins ca va ajunge la inchisoare

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, luni, depunerea unei plangeri penale impotriva presedintelui Traian Basescu, ca urmare a afirmatiilor acestuia de duminica seara, la adresa sotului senatoarei PSD Gabriela Firea.

"Am decis ca toti parlamentarii, pana maine, avem o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru infractiunile de amenintare si de santaj", a declarat premierul, luni.

De asemenea, Victor Ponta a denuntat "atacul mafiot efectuat" duminica seara, de Traian Basescu, afirmand ca va fi informat si Parlamentul European "pentru acest atac mafiot".

"Doamna Firea a fost amenintata, domnia sa si familia. Vom depune plangerea penala maine (marti - n.red.), semnata de senatori si deputati", a mai spus prim-ministrul, care a facut apel si la grupurile parlamentare ale PNL sau PMP.

Basescu, mesaj pentru Gabriela Firea: S-ar putea sa nu-si mai gaseasca sotul intr-o zi acasa

Acesta a afirmat ca, cel mai tarziu in luna decembrie, Traian Basescu "va trebui sa raspunda in fata legii", acuzandu-l pe seful statului ca, in cazul Nana, este vorba despre "spalare de bani".

"Modelul mafiot cu care am fost condusi de 9 ani si jumatate nu intimideaza. Institutiile statului trebuie sa il traga la raspundere pe Traian Basescu si sa dam un exemplu clar.

O voi semna si eu, vor semna toti senatorii si deputatii care considera ca un asemenea comportament mafiot trebuie sanctionat legal. Asemenea gesturi de intimidare sunt inacceptabile", a explicat premierul.

Victor Ponta l-a numit pe Traian Basescu "corupt securist si comunist" si s-a declarat convins ca acesta va ajunge la inchisoare.

"Nu ma intereseaza amenintarile lui Traian Basescu. Sunt absolut convins ca in inchisoare va ajunge Traian Basescu. Eu, care am respectat mereu legea, nu am nicio teama", a subliniat presedintele PSD.

Intrebat daca este posibila o noua suspendare a presedintelui, Victor Ponta a raspuns: "Suspendarea se face atunci cand se incalca Constitutia, acum este cazul unui atac mafiot".

"Vreau sa va spun ca ii admir curajul dnei Firea, sunt multi barbati care nu au acest curaj. In noiembrie o sa ne trezim cu atat de multi care au avut curaj.

(...) Se strange latul si, cu cat se strange mai tare, devine mai mafiot. Sa-ti fie amenintata familia este dincolo de orice grad de acceptabilitate. Daca asta e stat de drept, sa ameninti mafiot familia...", a mai spus prim-ministrul.

Firea raspunde amenintarilor lui Basescu: Ce face daca prefectul anuleaza tranzactiile de la Nana?

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, duminica seara, la Realitatea Tv, si despre cazul Nana, negand ca tranzactiile ar putea fi nule, asa cum sustine comisia parlamentara din care face parte si Gabriela Firea, si precizand ca ea "ar face mai bine sa fie atenta si sa se preocupe de ce se intampla in 'mosia' sotului ei, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa".

De asemenea, seful statului a spus ca, in cazul in care Victor Ponta se tine de promisiune si "va face dreptate" pentru Nicusor Constantinescu si "celorlalti multi", cum a declarat liderul PSD, va deveni coleg de camera cu Adrian Nastase.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Ponta Basescu plangere penala, #Ponta comisia Nana, #plangere penala Basescu , #Traian Basescu