Ponta: Povestea cu fata lui Basescu este o mlastina din care nu va mai iesi

Autor: Ana Ilie
Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 20:31
10018 citiri
Ponta: Povestea cu fata lui Basescu este o mlastina din care nu va mai iesi

Premierul Victor Ponta considera ca scandalul in care sunt implicati presedintele Traian Basescu si fiica sa Ioana, privind un credit de la CEC Bank pentru achizitionarea a 350 de hectare de teren agricol, va marca finalul mandatului presedintelui.

"Domnul Traian Basescu este in unul din cele mai proaste momente ale vietii sale, povestea asta cu fata este o mlastina din care nu va mai iesi. Este un caz Mihaileanu care este pe finalul mandatului lui Basescu si datele s-au schimbat, sunt mai evidente, atunci si-a dat singur o casa, acum niciun roman nu obtine credit pentru teren agricol, l-a obtinut Basescu la dublul sumelor pe care CEC le poate acorda persoanelor fizice", a spus Ponta, la Romania TV.

Premierul a mai aratat ca ministrul de Finante Daniel Chitoiu trebuie sa "verifice lucrurile la CEC si sa ceara masurile care se impun", si chiar daca Basescu va face noi interventii, "domnul Chitoiu nu e impresionabil, isi va face treaba".

"N-are nimeni nicio treaba cu o persoana privata care ia un credit, aici e vorba de presedintele tarii care a beneficiat de un avantaj, de o banca de stat si de un credit cu conditii avantajoase pe care nu l-a obtinut nicio persoana fizica pana acum", a continuat Ponta.

Premierul a mai aratat ca Basescu va ramane fara imunitate de anul viitor. "Eu am spus un principiu, ca dupa ce isi termina mandatul anul viitor, domnul presedinte Basescu, cum ati vazut in Franta, Chirac, Sarkozy, nu mai are imunitate, atunci unele din cazurile inchise pentru ca avea imunitate nu se mai pot inchide prin invocarea imunitatii... Eu am prezentat o situatie constitutionala, ce urmeaza este problema justitiei, dupa ce nu va mai fi presedinte abia atunci justitia va fi independenta".

La randul sau, Crin Antonescu a aratat ca stia de interventia lui Basescu pe langa Chitoiu, pentru pastrarea lui Ghetea in fruntea CEC Bank.

"Nu stiu daca Basescu a discutat cu un alt ministru liberal, despre aceasta discutie eu stiam, Chitoiu mi-a spus, numai ca acest telefon sigur ca poate fi citit in cu totul alta cheie o data ce a aparut aceasta informatie despre credit, Chitoiu mi-a spus in ideea ca presedintele intervine ca domnul Ghetea este foarte bun", a aratat Antonescu.

"Din punct de vedere politic este un semnal intrutotul nefast, o situatie jenanta... In momentul cand incearca sa ne explice ca orice tanar notar din tara are sansa intr-o saptamana sa obtina un credit intr-o saptamana... Sunt lucruri jenante, inacceptabile", a incheiat presedintele PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta credit Basescu, #Ponta credit teren Basescu , #Traian Basescu
Comentarii
Poza 4lea
4lea
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
ponta si cel mai cinstit guvern este bun pentru votangii !