Ponta: Presedintele ar trebui sa-si termine mandatul fara a ne mai da lectii

Luni, 31 Martie 2014, ora 17:50
1704 citiri
Ponta: Presedintele ar trebui sa-si termine mandatul fara a ne mai da lectii

Premierul Victor Ponta a comentat solicitarea presedintelui Traian Basescu cu privire la renuntarea accizarii suplimentare a carburantilor, recomandandu-i sefului statului sa isi termine mandatul fara a mai oferi lectii Guvernului.

In acest context, Ponta a reamintit faptul ca in perioada guvernarii Boc s-a inregistrat o crestere a preturilor, fapt care a determinat o "catastrofa economica".

Basescu, despre acciza: E un act de sadism, Ponta incearca sa-si arate puterea

"Dupa ce pe mandatul domnului Boc si al domnului Basescu preturile au crescut si ne-au adus in catastrofa bugetara si economica, cred ca presedintele trebuie sa isi termine mandatul fara a ne mai da de fiecare data lectii despre cum sa facem cum a facut el", a spus Ponta, luni, la Palatul Parlamentului, dupa intrevederea avuta cu reprezentantii partidelor aflate la guvernare.

Basescu, nou apel catre Ponta: Renuntati la acciza suplimentara

Totodata, premierul a explicat ca doar transportatorii rutieri licentiati care dispun de autovehicule cu masa de 7,5 tone vor beneficia de masura de returnare a patru eurocenti din acciza pe carburant.

"Reglementarea europeana este de 7,5 tone. Este un sistem european pe care il aplica sase tari europene si pe care l-am solicitat si noi pentru cei care au licenta de transport. In acest fel, pe de-o parte ii sprijinim pentru ca 4 centi sa ii primeasca inapoi si, in al doilea rand, pe cei care cumpara carburant fara facturi ii scoatem cat mai mult in afara", a mai spus acesta.

Ponta: Mii de oameni care mureau calcati de tiruri, nu vor mai muri cand vom avea autostrazi

Ponta a mai explicat ca, desi acestia vor trebui sa plateasca cu sapte eurocenti mai mult pe litru de carburant, costul suplimentar va fi reflectat in noi autostrazi.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Ponta Basescu lectii acciza, #Ponta Basescu acciza combustibil , #Traian Basescu