Ponta: Ruperea USL, la fel ca discutia lui Hitler din buncarul de la Berlin

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 22:01
3648 citiri
Ponta: Ruperea USL, la fel ca discutia lui Hitler din buncarul de la Berlin
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca discutiile despre ruperea USL seamana cu cele purtate de Adolf Hitler, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

"Discutia despre ruperea USL-ului seamana cu cea din cazemata din Berlin, cand Hitler credea ca Alitii se cearta si ca germanii vor scapa. Si la noi este aceeasi poveste, exact ca cea din filmul despre ultimele zile ale lui Hitler. Nu se cearta aliatii, sau oricum nu se cearta pana cand nu se castiga victoria finala", a declarat prim-ministrul, la Antena 3.

In pelicula "Ultimele zile ale lui Hitler" (germana: Der Untergang), nominalizata la Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, se prezinta ultimele douasprezece zile din viata lui Adolf Hitler in buncarul din Berlin si a Germaniei Naziste din 1945.

Al Doilea Razboi Mondial (1 septembrie 1939 - 2 septembrie 1945) s-a purtat intre Aliati, in frunte cu Uniunea Sovietica, SUA si Regatul Unit (care au castigat acest conflict armat), si Axa condusa de Germania Nazista, Italia si Imperiul Japonez.

In ceea ce priveste discutia cu Basescu de miercuri, Ponta a declarat ca "a fost axata pe ce avem de negociat si despre ce vom face in 2013, pe modul in care vom proceda ca sa deblocam fondurile europene si despre ce fonduri europene vor fi alocate Romaniei in perioada 2014-2020. Mai trebuie sa rezolvam problema mandatului la Bruxelles".

"Intalnirea a decurs anormal de normal, in baza experientelor noastre anterioare", a completat premierul.

Presedintele Traian Basescu si premierul s-au intalnit, miercuri, la Palatul Cotrocenti, temele de discutie fiind negocierile cu delegatiile FMI si Comisiei Europene, dar si despre deblocarea platilor pe programele cu finantare europeana si raportul pe Justitie in cadrul MCV. Cei doi au convenit sa se intalneasca din nou pentru o consultare pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European viitor.

Ce au discutat Traian Basescu si Victor Ponta, la consultarile de la Palatul Cotroceni (Video)

Victor Ponta a mentionat ca nu este nici naiv si nici credul ca sa se astepte la o coabitare normala cu presedintele.

"Eu consider ca e bine sa nu caut un conflict prezidential. Nu stiu ce va face presedintele, sau ce ii vor cere Blaga, PDL sau PP-DD. Oamenii vor oferi legitimitate si un mandat de 4 ani Guvernului meu, insa nu voi ramane pasiv in fata unor atacuri", a mai spus premierul.

El a adaugat ca presedintele este un adversar politic.

"Daca presesdintele ramane presedinte in sens constitutional, adica daca nu se implica in campanie, e bine pentru USL. Insa daca isi incalca statul de independent, atunci e si mai bine pentru USL, pentru ca milioanele de romani care au votat pentru demiterea lui la refrendum, isi vor aduce aminte ca ei au votat ceva si a iesit altceva", a mai mentionat Ponta.

"Suntem in garda tot timpul, avantajul e ca suntem doi, alaturi de mine este Crin Antonescu. Cand nu e unul vigilent, este celalalt. Asta e marele avantaj al muncii in echipa, Basescu e singur", a spus premierul, care a adaugat ca "un efect neasteptat al luptelor din vara este ca s-au tras toate gloantele din partea cealalta".

Ponta crede ca va fi premier in continuare

Premierul Victor Ponta a mai spus ca "sunt sanse infime" ca Traian Basescu sa nu desemneze premier de la USL, daca ei castiga majoritatea absoluta la alegerile din 9 decembrie.

"Orice e posibil cand vorbim de Basescu, dar eu sunt convins ca in fata unei majoritati absolute obtinute de USL, presedintele va recunoaste acest lucru", a spus Victor Ponta, care a adaugat ca isi bazeaza aceasta convingere "pe toate lucrurile pe care le stiu si pe care nu le pot spune la televizor".

"Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Am discutat mult in aceasta perioada si cu cei care l-au sprijinit pe presedintele Basescu asta-vara. Opinia unanima este ca nu exista un alt exercitiu mai democratic decat cel din 9 decembrie. Daca vointa electoratului roman va fi majoritatea absoluta pentru USL, nimeni nu va sprijini o noua criza politica", a explicat Victor Ponta

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Ponta rupere USL Hitler, #Ponta rupere USL discutii Hitle, #Ponta coabitare Basescu, #Ponta discutii Basescu , #Traian Basescu
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Catre autorul articolului: Unde-i stirea? De fapt, ce-ai vrut sa