Ponta si Antonescu: Traian Basescu nu poate destrama USL

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 22:04
3085 citiri
Ponta si Antonescu: Traian Basescu nu poate destrama USL
Foto: Antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, dar si cel al PC, Daniel Constantin, exclud cu desavarsire ca USL sa se destrame din cauza presedintelui Traian Basescu.

Invitati, miercuri seara, la Antena 3, cei trei lideri USL au fost intrebati daca Traian Basescu poate contribui la ruperea Uniunii.

"Nu exista nici macar 1 la suta sanse ca Traian Basescu sa duca la destramarea USL. (...) Asta este speranta celor din jurul domnului Basescu, a PDL, ca alta sincer n-au", a spus presedintele PSD.

La randul sau, liderul PNL a afirmat ca "nu exista sanse ca Traian Basescu sa duca la destramarea USL".

"USL-ul putem sa-l rupem doar noi si nu-l rupem", a intarit Antonescu. Acesta a sustinut ca nu il deranjeaza laudele sefului statului pentru prim-ministru, ci l-ar deranja "daca Victor Ponta s-ar bucura prea tare la laudele lui Traian Basescu".

Totodata, Daniel Constantin a explicat ca Traian Basescu nu reuseste acum sa rupa USL cum n-a reusit nici in trecut.

"Acum, Traian Basescu poate doar sa vorbeasca. Daca n-a reusit sa rupa USL cand putea sa faca anumite lucruri, nu poate nici acum", a precizat liderul PC.

Ponta: Avantajul coabitarii este ca nu mai am interventia presedintelui in activitatea Guvernului

Premierul a vorbit despre coabitarea cu Traian Basescu, afirmand ca "avantajul principal al acesteia este ca nu mai exista interventia presedintelui in activitatea Guvernului".

"Neavand acesta interventie, nu mai avem conflicte", a explicat Ponta.

Antonescu: Existau si alte cai, nu doar cea a coabitarii

Vorbind despre coabitarea dintre presedinte si prim-ministru, Crin Antonescu considera ca "poate erau si alte cai, nu doar cea a coabitarii".

"Optiunea premierului a fost cea a coabitarii. Asta a fost optiunea, eu o sustin si mergem inainte. (...) A afirma ca din aceasta coabitare guvernul nostru a avut un castig... A avut si Traian Basescu beneficiile sale", a explicat liderul liberal.

Acesta considera ca "guvernul sau premierul a facut niste compromisuri ca sa putem guverna".

Despre referendum: "Germania nu mai organizeaza, asa s-a instalat puterea nazista"

Ajungand la capitolul referendum pentru Parlament unicameral cu 300 de alesi, Victor Ponta a intrebat: "Stiti de ce Germania nu organizeaza referendumuri?", raspunzand singur: "Pentru ca puterea nazista s-a instalat prin referendum".

"Constitutia spune foarte clar ca referendumul consulta populatia. Nu stii ce va face presedintele, cum va face, cand va face", a mai spus premierul.

La randul sau, presedintele PNL a declarat ca "scandalul cu referendumul este folosit de Traian Basescu in scopul de a pregati un electorat cat de cat semnificativ pentru o formatiune politica pe care o conduce inca de pe acum".

Totodata, Crin Antonescu apreciaza referendumul drept "inoportun", pentru ca reia o tema pe care s-a mai facut referendum si pentru ca se suprapune pe revizuirea Constitutiei.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Ponta Basescu rupere USL, #Antonescu Basescu rupere USL, #Traian Basescu destramare USL, #Ponta coabitare Basescu, #Antonescu coabitare Basescu, #Ponta Antonescu referendum Basescu , #Traian Basescu