Ponta: Sper ca in 2020 Basescu sa mearga linistit cu Dusterul pe autostrada Sibiu-Pitesti, spre pensie

Joi, 20 Martie 2014, ora 19:54
2949 citiri
Ponta: Sper ca in 2020 Basescu sa mearga linistit cu Dusterul pe autostrada Sibiu-Pitesti, spre pensie
Foto: Realitatea TV

Construirea autostrazii Sibiu - Pitesti se va face din bani europeni, in cadrul programarii 2014-2020, a declarat joi premierul Victor Ponta, adaugand ca spera ca pana la finalul acestui interval presedintele Traian Basescu se "mearga linistit cu Dusterul spre pensie".

"Despre autostrada le-am explicat inca o data ca e mai mult o chestie politica intre mine si domnul Basescu. Sper ca in 2020 sau chiar mai devreme domnul Basescu, care nu a facut niciun metru de autostrada, sa mearga linistit cu Dusterul domniei sale spre pensie", a spus premierul in cadrul unei conferinte de presa sustinute dupa intalnirea cu reprezentantii conducerii Dacia-Renault.

Ponta a precizat ca inainte de demararea constructiei trebuia reactualizat studiul de fezabilitate, pentru care Guvernul a alocat deja 35 de milioane de euro.

Potrivit premierului, lucrarile vor incepe din 2015, din ambele capete.

Ponta s-a intalnit joi dupa-amiaza cu reprezentantii conducerii Dacia-Renault, la Palatul Administrativ din Pitesti.

Ponta, huiduit la Pitesti de zeci de fosti angajati Arpechim

Premierul le-a mai comunicat acestora ca legislatia fiscala, inclusiv in ceea ce priveste inmatricularile de masini, ramane neschimbata si ca trendul pozitiv pe care il au de la inceputul anului va fi sustinut in continuare prin programul Rabla.

De asemenea, in acordul de parteneriat cu Uniunea Europeana ce urmeaza sa fie semnat vor fi "prevazute programe si finantari pentru cresterea competitivitatii in raport cu uzinele aceleiasi companii care sunt in afara Europei", a mai spus Ponta.

Ponta: Sova sa vorbeasca, nu sa nu mai scrie pe blog

In cadrul aceleiasi conferinte, premierul a mentionat ca ii va comunica ministrului Transporturilor, Dan Sova, sa nu mai scrie pe blog despre autostrazi, ci sa vorbeasca.

"O sa-i spun lui Sova sa vorbeasca, sa nu mai scrie pe blog, cred ca nici el nu mai intelege ce scrie pe blog", a spus premierul.

Intr-o postare publicata pe pe blog, joi, referitoare la autostrada Sibiu - Pitesti, Sova a precizat ca lucrarile vor fi demarate la inceputul anului 2017. Anterior, ministrul anuntase ca proiectul ar putea fi lansat cel mai devreme in martie 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Ponta Basescu autostrada Sibiu Pitesti, #Ponta Sova autostrazi, #constructie autostrada Pitesti Sibiu , #Traian Basescu