Ponta: Urasc ceea ce Basescu reprezinta. Va folosi mereu santajul si metodele securiste

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 10:42
5516 citiri
Ponta: Urasc ceea ce Basescu reprezinta. Va folosi mereu santajul si metodele securiste
Foto: Pro TV

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica dimineata, ca episodul "dottore" i-a dovedit inca o data ca presedintele Traian Basescu va fi mereu adeptul metodelor securiste si ca se va folosi totdeauna de santaj in lupta politica.

"Urasc ceea ce Traian Basescu reprezinta (...) Acel episod mi-a confirmat ca domnul presedinte Basescu va folosi intotdeauna, cat va fi in viata - ii doresc o viata cat mai lunga -, santajul si armele cele mai murdare in politica. Va ramane tributarul metodelor securiste", a spus Ponta, la PRO TV.

In ciuda acestei afirmatii, Ponta nu a dorit sa raspunda intrebarilor privind santajul la care ar fi fost supus, spunand doar ca Basescu a incercat sa-l santajeze si ca mass-media nu dispune de toate episoadele din acest conflict.

"Nu a fost un santaj direct", a precizat Ponta ulterior.

Seful Guvernului a adaugat ca tot ce isi doreste este un presedinte al Romaniei care sa fie legitim si sa nu se foloseasca de astfel de metode.

"Imi doresc ca Romania sa aiba un presedinte legitim care sa nu foloseasca metode securiste", a precizat Ponta.

Acesta a informat ca ultima oara cand a vorbit cu presedintele a fost la sedinta CSAT, iar relatia dintre cei doi ramane glaciala.

Totusi, Ponta a precizat ca este multumit de actuala atitudine a lui Traian Basescu, care si-a redus prezenta in spatiul public.

"Ultima oara am vorbit cu presedintele la sedinta CSAT, relatia ramane glaciala. E bine ca lipseste din spatiul public, daca se comporta asa in iulie, nu mai era suspendarea. Eu prefer sa vad un presedinte care isi intelege rolul in societate, nu de vataf si sef al Guvernului, al Parlamentului si al Justitiei. Nu stiu cat il va tine pe domnul Basescu chestia asta", a subliniat Victor Ponta.

Intrebat daca nu se teme ca ar putea pierde din alegatori daca nu intretine razboiul cu Traian Basescu, seful Guvernului a precizat ca acesta este un "calcul de PR", iar obiectivele sale s-au schimbat de cand e premier.

"Uneori am fost si criticat ca am devenit prea institutional. Eu insumi, dincolo de calitatea politica, m-am saturat de scandaluri dintre presedintele Basescu si primii-ministri", a explicat Ponta.

Ulterior, Crin Antonescu a comentat afirmatiile lui Victor Ponta spunand ca el nu il uraste pe Traian Basescu, ci mai degraba il dispretuieste.

Antonescu: Nu il urasc pe Basescu, il dispretuiesc

Ultimul conflict dintre Traian Basescu si Victor Ponta a avut loc la sedinta CSAT din 27 septembrie, cand premierul a parasit sala acuzandu-l pe presedinte ca doreste crearea unui "megaminister".

Ponta a parasit rapid sedinta CSAT. S-a certat cu Basescu?

Privind cazul "dottore", Traian Basescu a rostit ostentativ aceasta titulatura la adresa lui Victor Ponta, pentru ca apoi sa apara informatii in mediul public conform carora premierul nu dispune de un masterat la Universitatea din Catania, asa cum aparea in CV, ci doar de o diploma a absolvirii unui curs de trei luni.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ponta Basescu securist santaj, #Ponta Basescu guvernare Romania, #Ponta Basescu CSAT cearta , #Traian Basescu