Problemele noastre de stat: bluza presedintelui si fascistii imaginari (Opinii)

Sambata, 10 Mai 2014, ora 22:29
6238 citiri
Problemele noastre de stat: bluza presedintelui si fascistii imaginari (Opinii)
Foto: Media Bacau

Intr-un asemenea moment de cumpana pentru omenire, cand presedintele Putin a luat Crimeea ca aperitiv, si-i lasa gura apa sa serveasca Ucraina la felul unu, plus Republica Moldova la desert, in timp ce presedintele Obama se straduieste sa-i puna piciorul in prag, iar cancelarul german se intreaba cum poate sa impace si capra si varza, problema noastra cruciala este cum se imbraca presedintele Romaniei in timpul liber pe litoral.

N-a fost problema cruciala momentul cand primarul Mazare se deghiza in saltimbanc, nici episodul cand se dadea maharadjah, sultan, padisah, faraon desi sau chiar ofiter SS, la asa ceva isi dau coate toti turistii de pe litoral, iar copiii se hlizesc privindu-l la televizor.

Dimpotriva, premierul i-a dat lui Mazare bonus aproape un sfert din Portul Constanta, pentru ca aduce voturi partidului prin giumbuslucurile sale. Aferim! Nici macar nu l-a gratulat ca fascist, desi il vazuse imbracat in uniforma de nazist.

In schimb, sunt etichetati ca fascisti intelectualii tarii, personalitatile de seama, care au dus faima peste hotare si cu care ar trebui sa ne falim.

Primii pe lista sunt domnii Patapievici si Mihaies, nume pe care domnul Ponta l-a balbait facandu-l Maries, poate din desconsideratie, nu din nestiinta.

Trag concluzia ca pentru domnul Ponta, nu poate fi fascist cine aduce voturi, indiferent in ce fel.

Hai se fim seriosi: tara arde si baba se piaptana. Cum spuneam, Europa e alarmata de agresiunea rusa, unii calculeaza cum sa iasa din criza, America patruleaza cu avioane in zonele fierbinti, iar premierul nostru potrivste calambururi si se faleste cu meritele lui Mazare, in loc sa faca bilantul real al guvernarii de doi ani incoace - ca ar cam fi cazul.

Regionalizarea a dat chix, privatizarile au iesit vax, cu somajul nu stam bine, preturile au saltat, sectorul sanitar e in vrie, coruptia in floare, taxele nu mai poti sa le numeri de multe ce au ajuns, revizuirea Constitutiei a iesit un bluff, iar zona Schengen ne-a fluturat batista in semn de "pa si pussy, Romania".

Cam acestea sunt adevaratele coordonate ale guvernarii, parametrii de performanta ale primului minstru, succesele PSD, ale USD si eventual ale USL, cel trimis la reanimare dupa ce tocmai a fost inmormantat.

Adevarul este ca, pe langa toate acestea, simpla sfada dintre premier si presedinte, simpla descoperire a fascistilor inexistenti, sau discursurile premierului doar despre Basescu si Udrea, repetate zi de zi, aproape ceas de ceas si cu obstinatie, nu sunt decat floare la ureche.

Eu cred ca dorinta domnului Ponta este ca electoratul sa nu-si aminteasca de privatizari, somaj si coruptie, intr-un moment cand partidul se pregateste de alegeri.

Ca urmare, premierul ne vorbeste numai despre tricoul presedintelui, despre intelectualii fascisti, despre Nana si in primul rand despre ce il distreaza cel mai mult pe el insusi, descoprirea ca puscarie rimeaza cu brutarie, ceea ce ar fi putut sa observe si un elev de liceu, fara sa fie ditamai doctorul in drept.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Victor Ponta Basescu tricou PMP, #Ponta fascisti Patapievici Mihaies , #Traian Basescu