Ziare.com

Victor Ponta explica avizul CCR privind suspendarea presedintelui

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 19:08

   

Victor Ponta explica avizul CCR privind suspendarea presedintelui
Premierul Victor Ponta incearca sa explice avizul dat, vineri, de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) referitor la suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Iata ce decizie a luat Curtea Constitutionala in legatura cu relatia dintre presedintele Romaniei si primul ministru. Va redau mai jos un extras din decizia CCR din data de 06.07.2012 cu privire la suspendarea presedintelui Romaniei", scrie Victor Ponta pe blogul personal intr-un text publicat vineri.

Boc: CCR respinge acuzatiile USL. Da un aviz negativ

"Faptul ca Presedintele Romaniei, prin comportamentul sau politic, si-a asumat public initiativa luarii unor masuri economico-sociale, inainte ca acestea sa fie adoptate de catre Guvern, prin asumarea raspunderii, poate fi retinut ca o incercare de a diminua rolul si atributiile primului ministru. De aceea, aceasta atitudine imputata domnului Traian Basescu nu poate fi incadrata in conceptul 'opinii si optiuni politice'", explica Ponta.

Curtea Constitutionala a Romaniei nu a dat un aviz clar pentru cererea de suspendare a lui Traian Basescu, dupa cum reiese din decizia CCR. Asa cum se vede in document, Curtea Constitutionala s-a pronuntat pe fiecare din cele 7 capete de acuzare, dar lipseste un aviz final.

In solutia sa, Curtea a precizat ca, potrivit Art.95 alin.(1) din Constitutie, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie "in cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei". Dupa ce a definit in document notiunea de "fapte grave", Curtea a analizat preambulul cererii si cele 7 capete de acuzare si nu a retinut la nici unul existenta unor "fapte grave".

Ce contine avizul CCR pe cererea de suspendare a presedintelui Basescu

Pe de alta parte, in avizul dat, CCR constata ca sustinerile din preambulul propunerii de suspendare a lui Traian Basescu nu precizeaza elementele necesare identificarii si caracterizarii faptelor de incalcare a Constitutiei si nici dovezile pe care se sprijina imputarile.

Indiferent daca este un aviz pozitiv sau negativ, avizul Curti Constitutionale este unul consultativ. Mai mult, actualul presedinte al Senatului, Crin Antonescu, spunea, inainte de prountarea CCR, ca Parlamentul va vota, vineri, suspendarea lui Traian Basescu indiferent daca Curtea va da sau nu acest aviz.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1585 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CO2 , H2O

hai mai dottore ca ma plictisesti, nici macar sa facem o gluma pe seama ta n-are haz.

 

Tovarasul Victor poate explica orice...pana si plagiatul...

ca de...nu asa tavarisci? Romanii e prosti.

 

EXPLICATI?

Domnule Ponta am citit si vazut tot ce ati facut in cele doua luni de guvernare ,ne trebuiesc 20 de ani sa stergem raul facut dar va astept cu explicatia plagiatului ,masteratului si apoi mai vorbim despre moralitatea dumneavostra .Am putine clase dar nu le dau pe diplomele dumneavostra .

 

Lasati-l sa-si faca datoria

si opriti sicanarea lui. In noiembrie vom vedea daca merita sau nu sa fie reales. Dati-i o sansa

Explicatiile sint, dar ma tem ca n-ai sa le gasesti pe vreun

...site portocaliu. De la astea n-ai decit s-astepti mult si bine.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor