Victor Ponta: Intr-o saptamana am rezolvat mare parte din solicitarile CE

Marti, 24 Iulie 2012, ora 18:25
3259 citiri
Victor Ponta: Intr-o saptamana am rezolvat mare parte din solicitarile CE
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta da asigurari ca va respecta cu strictete solicitarile Comisiei Europene in privinta institutiilor afectate de actiunile USL de suspendare a lui Traian Basescu.

Intr-un interviu acordat EuroNews, Victor Ponta spune ca Guvernul a reactionat pozitiv si rapid la solicitarile Comisiei Europene.

"Intr-o saptamana am rezolvat sapte sau opt dintre cele 11 puncte inaintate de presedintele Comisiei Europene, Barroso. Le vom rezolva si pe celelalte si vom dovedi ca am inteles mesajul hotarat al CE, ca suntem gata sa punem lucrurile in ordine", a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a promis ca va respecta "integral si complet" deciziile Curtii Constitutionale si ca va numi un nou Avocat al Poporului dupa consultarea tuturor fortelor politice.

Intrebat, apoi, daca "Romania este in razboi", deoarece a emis in numai cateva saptamani peste 40 de ordonante de urgenta, premierul a raspuns: "N-as spune ca suntem in razboi, ci in mijlocul unui conflict politic. Noua ne lipseste traditia dialogulului intre fortele politice. N-am reusit sa ne rezolvam diferendele, astfel incat sa evitam conflictul politic".

De ce vrea sa scape de Basescu?

Victor Ponta a explicat pentru EuroNews si motivele care au dus la suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"As raspunde foarte simplu, deoarece 80% din populatia Romaniei vrea sa scape de presedinte. Dar nu ar fi un raspuns politic. Problema reala este ca sunt diferente mari intre agendele noastre politice. Presedintele Basescu si-a asumat o agenda diferita, nu numai austeritatea, dar chiar si protejarea propriului partid, si a politizat toate institutiile statului.

Populatia a manifestat, la alegerile din 10 iunie, un sprijin enorm pentru programul nostru politic, diferit de al presedintelui, care prevede disciplina bugetara. Noi respectam toate intelegerile cu Comisia Europeana, cu FMI, dar, de asemenea, avem solutii pentru cresterea economica si a numarului locurilor de munca", a afirmat Ponta.

Premierul a lamurit scurt si problema plagiatului.

"Am respectat toate standardele, toate standardele romanesti valabile in 1999", a incheiat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Euronews, #Victor Ponta Comisia Europeana, #Victor Ponta plagiat , #Traian Basescu