Vila discutata de Ponta si Basescu ajunge la persoanele cu dizabilitati: Cum explica Guvernul

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 13:55
4901 citiri
Vila discutata de Ponta si Basescu ajunge la persoanele cu dizabilitati: Cum explica Guvernul
Foto: Active News Arhiva

Transferul unei vile a RA-APPS, de la Snagov, catre Autoritatea pentru Persoanele cu Dizabilitati este argumentata de Guvern prin faptul ca imobilul va fi folosit ca centru de pregatire, orientare, formare profesionala pentru persoane cu dizabilitati, dar si pentru angajatii care lucreaza cu acestea.

Vilele Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) de la Snagov au fost subiect de discutie intre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu, Ponta spunand ca fostul presedinte nu va primi dreptul de a se muta intr-un astfel de spatiu, iar Basescu precizand ca el nu a cerut o vila anume, ci un imobil adecvat, conform legii.

RA-APPS detine mai multe vile la Snagov, cu terenuri in suprafata cuprinsa intre 12.271 si 37.958 metri patrati, vila atribuita Autoritatii pentru Persoanele cu Dizabilitati fiind insa una dintre cele mai mari din aceasta locatie.

Ministerul Muncii a primit de la Guvern o vila cu piscina, pentru "persoanele cu dizabilitati"

"In urma solicitarii Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Guvernul a decis, prin Hotarare de Guvern, transferul unui imobil RA-APPS din Snagov, catre Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati. Destinatia acestui imobil urmeaza a fi aceea de centru de pregatire, orientare, formarea profesionala, pentru persoanele cu dizabilitati si pentru personalul care lucreaza cu persoanele ce sufera de diverse dizabilitati.

Solicitarea ministerului s-a bazat pe necesitatile care rezulta din infiintarea unui astfel de centru, respectiv, posibilitatea de a organiza in spatiul aferent: sala de conferinte; sala de seminarii; facilitati destinate asigurarii cazarii si servirii mesei; interconectarea la serviciile comunale (apa curenta, canalizare, electricitate) si de comunicatii (telefon, fax, internet) ", se arata intr-un comunicat transmis miercuri.

Agentia Mediafax a anuntat, marti seara, ca o vila din Snagov a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, in suprafata de peste 600 metri patrati si dotata cu piscina, a fost transferata de Guvern la Ministerul Muncii, cu argumentul ca va fi folosita pentru "activitati specifice in domeniul persoanelor cu dizabilitati".

Transferul vilei de la RA-APPS la Ministerul Muncii, pentru Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, a fost avizat in sedinta de marti a Guvernului.

La finele lunii octombrie, premierul Victor Ponta anunta ca discutia despre "palatul lui Basescu" se inchide, el aratand ca a respins propunerea RA-APPS de a i se da sefului statului casa de la Snagov, acest imobil urmand sa fie dat in folosinta unei fundatii.

In replica, presedintele Traian Basescu preciza ca nu a cerut o vila anume, ci o locuinta de serviciu si birou, asa cum prevede legea.

Vila se afla in vecinatatea lacului Snagov si are un teren aferent de peste 25.364 metri patrati, estimat la 2,7 milioane lei in documentele contabile.

Tot in documentele contabile, vila are indicata o valoare de 597.041 lei, la care se adauga investitii de 1,79 milioane lei.

Presedintele Traian Basescu trebuie sa paraseasca vila Lac 3 in maximum 60 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu Ponta vila Snagov, #vila Snagov persoane dizabilitati Guvern , #Traian Basescu