Armistitiu in USL: Ponta si Antonescu, impreuna la congresul TNL

Sambata, 18 Mai 2013, ora 12:49
2811 citiri
Armistitiu in USL: Ponta si Antonescu, impreuna la congresul TNL

Congresul Tinerilor Liberali care are loc sambata, in Bucuresti, la Romexpo, a inceput cu o intarziere de mai bine de jumatate de ora. Se pare ca motivul acestei intarzieri a fost o noua discutie in contradictoriu intre liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu.

Desi Crin Antonescu anuntase de vineri seara ca la Congresul TNL este invitat si premierul Victor Ponta, se pare ca prim-ministrul s-a lasat greu convins sa participe.

In jurul orei 12:00, surse din zona politica sustineau ca Victor Ponta nu va participa la Congresul TNL. Ulterior, se pare ca a avut loc o intalnire intre Victor Ponta si Crin Antonescu si, in jurul orei 12:30, la Romexpo si-au facut aparitia atat liderul PNL, cat si primul ministru si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Potrivit unui anunt al organizatorilor, incepand cu orele 12:00, la Romexpo, are loc Conferinta Nationala de Alegeri a Tineretului Liberal, unde va fi desemnat prin vot un nou presedinte si un nou Birou Permanent National.

Incidentul legat de participarea lui Victor Ponta la reuniunea TNL vine intr-un moment tensionat al relatiilor in USL, creat de acuzatiile senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu.

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a acuzat, miercuri, intr-o conferinta de presa, "colegii din PSD" de faptul ca au ingropat ancheta privind interceptarile judecatorului la CEDO Corneliu Barsan si ca ar fi fost "reticenti" de la inceputul anchetei, acesta fiind motivul demisiei sale, marti, din Comisia de ancheta.

Presedintele PNL Crin Antonescu si prim-ministrul Victor Ponta au avut o intalnire de urgenta, care a durat mai mult de o ora, vineri, la Palatul Victoria, tema de discutie fiind viitorul USL si viitorul senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu in cadrul PNL.

Ponta-Antonescu, intalnire ramasa in coada de peste

Prim-ministrul a declarat, dupa intalnire, ca nu s-a luat nicio decizie la intalnirea cu Crin Antonescu pe tema Sorin Rosca Stanescu, adaugand ca vor mai fi discutii si luni, dar si ca "problema nu e Rosca Stanescu", care "beneficiaza de statutul de la putere si e in opozitie".

Intrebat daca USL se va rupe in weekend, dupa discutiile de vineri, premierul a raspuns: "Nu se intampla nimc in weekend, pentru ca vorbim despre lucruri serioase, pe care le vom discuta si luni, fiecare in partidul sau".

Crin Antonescu despre tensiunile din USL: Viitorul nostru impreuna e mai lung decat trecutul

"De data asta e o problema serioasa si intalnirea a fost utila macar pentru a-i face pe colegii liberali sa inteleaga care e problema. Problema nu e Rosca Stanescu, ca nu ma intereseaza Rosca Stanescu. Ca daca noi guvernam si cativa oameni se fac ca sunt in opozitie, e un gen de colaborare care amineste de Conventia Democratica, de Alianta DA si asa nu e poate", a declarat presedintele PSD, vineri seara, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

Acesta a subliniat ca PSD nu este interesat de calitatea lui Sorin Rosca Stanescu in PNL, deoarece acesta "a fost cu toata lumea si va fi cu toata lumea dupa".

"PSD nu poate tolera campania lui Sorin Rosca Stanescu, care beneficiaza de statutul de la putere si e in opozitie. Domnul Rosca Stanescu a iesit cel mai mult in fata pentru ca avea interesele cele mai mari. Ori in caruta, ori in teleguta, e foarte simplu", a afirmat premierul.

Ponta: Nu cred ca liberalii il vor alege pe SRS in locul PSD, nu vreau scuze (Video)

Ponta considera ca nimeni nu castiga din aceasta criza si ca "a fost o mare greseala din partea PNL sa accepte persoane asa cum a fost Rosca Stanescu, dar acum este tardiv" si ca "nu poti fi nici solidar si nici serios atata timp cat accepti un personaj ca Rosca Stanescu".

"Nu ma intereseaza ce face PNL cu Rosca Stanescu, eu nu sunt aliat cu Rosca Stanescu, eu sunt aliat cu PNL", a mai spus prim-minsitrul, care a explicat ca orice social-democrat care ataca ministri PNL sau pe Crin Antonescu este exclus din partid: "Noi suntem mai putin timizi decat liberalii".

Nu in ultimul rand, Victor Ponta a tinut sa sublineze ca nici daca s-ar rupe USL, nu ar candida la prezidentiale in 2014, deoarece "zestrea de incredere" trebuie folosita pentru guvernare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta Congresul TNL, #Ponta participare Congres Tineri Liberali, #Ponta Antonescu tensiuni USL , #USL