Planul de guvernare al USL, daca va trece motiunea de cenzura

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 23:12
4823 citiri
Planul de guvernare al USL, daca va trece motiunea de cenzura
Foto: Romania TV

Presedintele PSD, Victor Ponta, a prezentat care sunt obiectivele USL, daca va prelua guvernarea tarii, dupa ce motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu va fi votata, vineri, in Parlament.

El a mentionat la Romania TV ca, in urmatoarele 6 luni, pana la alegerile din noiembrie, planul de guvernare al USL s-ar axa pe 6 probleme esentiale ale Romaniei.

Potrivit lui Victor Ponta, cea mai arzatoare chestiune care trebuie rezolvata este problema pensionarilor, care trebuie sa-si recupereze banii impozitati ilegal prin CASS.

CASS-ul aplicat pensiilor in mod gresit, returnat pana la sfarsitul lui 2012 - comisii

De asemenea, daca USL va prelua guvernarea, va trebui sa rezolve problema privatizarilor companiilor de stat, precum Posta Romana sau Cupru Min.

O alta problema stringenta a Romaniei "este legata de bugetul pentru autoritatile locale, avand in vedere ca s-au acordat 70 milioane de euro pentru baronii PDL, care isi vor finanta campania electorala din banii dati de premierul Mihai Razvan Ungureanu", sustine Victor Ponta.

El a mai spus ca o alta chestiune importanta o reprezinta Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, unde s-au incalcat mai multe principii, pentru ca UDMR sa sprijine guvernul.

De asemenea, mai trebuie rezolvate situatiile legate de programele structurale europene, care se afla in pericol de a fi suspendate, si restitutirea proprietatilor, mai ales ca CEDO a dat termenul de 15 iulie pentru a reglementa cele 2.500 de dosare depuse acolo.

Coalitia nu a cazut de acord pe legea retrocedarilor

"Avem un program pe primele 6 luni de guvernare ale USL, pe care l-am gandit ca si cum va fi aplicat de la 1 ianuarie 2013, dar care poate fi aplicat si de saptamana viitoare. De asemenea, avem un acord de principiu intre noi. Pana acum, exista un mandat clar legat de cine va fi premier si cine va fi presedinte", a spus Victor Ponta.

Antonescu: Este efectul USL ca Puterea se dizolva

Co-presedintele USL, Crin Antonescu, a mentionat ca au variantele pregatite pentru ministere si ca stiu ce au de facut.

"Daca un Guvern al USL nu va fi in stare sa resolve aceste probleme sau se va comporta la fel ca cel al lui Ungureanu, daca ne batem joc de resurse sau de oameni, daca nu suntem in stare sa alocam bugetul corespunzator, atunci trebuie sa stie lumea daca e de facut o diferenta intre noi si ei", a precizat acesta.

In plus, el a avertizat ca, in cazul in care motiunea nu va trece, cand USL va prelua guvernarea in noimebrie, tara va fi mai indatorata si va avea mai multe probleme, in conditiile in care se indoieste ca premierul actual va reusi sa le rezolve la timp.

"Din 5 februarie 2011 (cand s-a infiintat USL - n.r.), eu, Ponta si Daniel Constantin, ne-am inhamat la o treaba foarte grea. De atunci, am fost prognosticati sumbru, defaimati si criticati. Insa dintr-o intreprintredere care a fost clasata, la inceput, ca fiind fara sanse de reusita, USL a reusit sa dainuie si este efectul existentei USL si numai al ei ca Puterea se dizolva. Desi am avut uneori discutii in contradictoriu, am facut impreuna ceea ce era de facut", a subliniat Crin Antonescu.'

El a marturisit ca "au in minte" pe cei care vor ocupa fotoliile ministeriale, in timpul guvernarii USL.

USL a depus, saptamana trecuta, motiunea de cenzura impotriva Guvernului, intitulata "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!". Aceasta a fost citita luni seara in plenul Parlamentului, iar vineri, incepand cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea si votul.

Pentru a fi debarcat guvernul Ungureanu, USL are nevoie de 231 de voturi pentru motiunea de cenzura. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca au strans, pana acum, 227 de voturi, unul fiind al lui Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plan guvernare USL, #motiune cenzura guvern Ungureanu, #guvern usl , #USL
Comentarii
Poza Val
Val
rank 5
si banii, banii de unde-i luati ?
Poza ORD1
ORD1
rank 5
Cooperativa Munca in zadar se destainuie.Planu e impotenta politica