Ponta acuza PDL ca minte cand vine vorba de modificarea Legii electorale

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 11:40
2522 citiri
Ponta acuza PDL ca minte cand vine vorba de modificarea Legii electorale
Foto: B1 TV

Victor Ponta, presedintele PSD, a acuzat, in Vinerea Mare, de minciuna, PDL, dupa ce Sulfina Barbu a afirmat ca USL si PDL au votat pentru votul uninominal pur, insa UDMR si minoritatile s-au opus, astfel incat nu s-a putut adopta aceasta hotarare.

"Doamna Sulfina Barbu a mintit, ca orice pedelist. A spus ca USL si PDL au sprijinit votul uninominal dar nu s-a putut adopta din cauza UDMR si a minoritatilor. Nu numai UDMR s-a opus, chiar daca acestia ar pierde colegiile marginale, la alegeri.

Cea mai grava minciuna ar fi ca pentru Legea electorala este nevoie de doua treimi din voturi. Nu este asa, este nevoie de majoritatea celor prezenti.

Ceea ce inseamna ca, indiferent de pozitia UDMR si a minoritatilor, daca PDL voteaza alaturi de USL, este suficient sa organizam alegerile mai devreme", a spus Ponta.

Liderul USL a subliniat ca in urma cu un an, USL a depus in Parlament proiectul de modificare a Legii electorale, iar acesta "este clar si ramane in vigoare".

Vrem reducerea numarului de parlamentari la 318 - avand in vedere ca nu se poate 300 decat in filmele cu spartani -, alegerea parlamentarilor dintr-un singur tur. Oamenii mai inculti juridic, cum este si dl Basescu, numesc acest lucru uninominal pur. In plus, mai cerem pierderea mandatului unui senator sau deputat care candideaza sub culorile unui partid politic si ulterior trece la alta formatiune", a mai spus Ponta.

Dupa parerea liderului USL, PDL nu va vota modificarea Legii electorale, pentru ca nu are nici un interes sa faca acest lucru.

"Daca PDL-ul va vota impotriva modificarii Legii electorale, trebuie sa-si asume aceasta decizie, avand in vedere ca una spun la televizor, ca vor reducerea numarului de parlamentari, si alta fac, atunci cand vine vorba de vot.

Este important ca aceasta lege sa ajunga in plenul Senatului, urmand ca noi sa facem presiuni pentru votare si pentru impiedicarea doamnei Anastase sa fraudeze din nou votul, la Camera Deputatilor. Avem promisiuni de la UNPR ca vor vota legea, ceea ce inseamna ca nu vom avea nevoie de PDL.

Daca legea va fi adoptata, persoane precum Ioan Oltean, Elena Udrea sau Roberta Anastase nu vor mai fi alesi parlamentari, daca nu candideaza pe liste", a adaugat Victor Ponta.

Liderul PSD s-a mai suparat si pe presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, pedelistul Daniel Buda care, "impreuna cu trei prieteni", a pus la cale modificarea Constitutiei.

"As vrea sa mai remarc modul in care presedintele Comisiei juridice a scris proiectul de revizuire a Constitutiei. Vinerea trecuta, la ore tarzii, cand domnul presedinte ne trimitea scrisori sa participam la revizuirea Constitutiei, dl Buda deja finalizase proiectul. Acest gen de bataie de joc nu poate fi acceptat", a subliniat Ponta, la sediul PSD.

Acesta a anuntat ca dupa Paste, Uniunea Social Liberala va porni "un proces serios de modificare a revizuirii Constitutiei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Sulfina Barbu modificare lege, #modificare lege electorala Ponta, #Ponta acuzatii minciuna PDL , #USL