Ponta: CCR nu a anulat rezultatul referendumului, doar l-a amanat

Marti, 21 August 2012, ora 19:02
5385 citiri
Ponta: CCR nu a anulat rezultatul referendumului, doar l-a amanat
Foto: Antena3

Premierul Victor Ponta sustine ca CCR, prin decizia de marti prin care a invalidat referendumul din 29 iulie, nu a facut decat sa amane rezultatul referendumului, prin care 7,4 milioane de romani au votat pentru demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte.

"Sunt foarte increzator ca rezultatul nu a fost anulat, ci doar amanat. Pe Traian Basescu nu-l ajuta foarte mult modul in care se intoarce la Cotroceni pe usa din dos", a declarat Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul USL.

Potrivit premierului, votul romanilor de la referendum va ajuta USL sa treaca la "etapa urmatoare" in razboiul cu Traian Basescu.

Victor Ponta s-a aratat increzator ca majoritatea celor 7,4 milioane de romani care au votat impotriva lui Traian Basescu la referendum o sa voteze USL la urmatoarele alegeri, cele parlamentare.

"Prin votul lor, romanii ne-au ajutat sa facem urmatorul pas. In noiembrie, in aceasta formula (USL - n.r.), vom avea majoritatea in Parlament, dupa care, cel mai tarziu in 2014, vom avea un presedinte al USL, dar un presedinte al romanilor", a completat Victor Ponta.

Premierul a promis ca, dupa castigarea majoritatii parlamantare, USL va demara procesul de reforma constitutionala. Revizuirea Constitutiei ar urma sa aiba loc anul viitor.

"Tot la anul, in aceasta formula, trebuie sa facem acea reforma a sistemului constitutional romanesc pentru a nu se mai intampla ca o singura persoana sa detina intreaga putere in Romania. Este o lectie pe care o avem de invatat si stim ce avem de construit pentru viitor", a completat Ponta.

Nu in ultimul rand, Ponta a promis, atat in nume propriu, cat si pentru Crin Antonescu si Daniel Constantin, ca niciodata nu se vor agata de functii, asa cum face Traian Basescu acum, daca vor avea atat de multe voturi impotriva.

"Daca vreodata unul din noi va primi vreo palma de la poporul roman, asa cum a primit Traian Basescu, va asigur ca niciunul dintre noi (Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, copresedintii USL - n.r.) nu va sta intr-o functie publica asa cum o face Traian Basescu in mod rusinos", a conchis primul ministru.

Daniel Constantin: Daca Basescu nu isi da demisia vom face tot posibilul ca romanii sa aiba alt presedinte

Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator si copresedinte al USL, sustine ca unica sansa a lui Traian Basescu de a se reabilita in fata romanilor care au votat impotriva sa la referendum este demisia din functia de presedinte, unde a fost mentinut de Curtea Constitutionala, in ciuda vointei populare.

"O intoarcere a lui Traian Basescu la Cotroceni nu va rezolva criza politica, nu va detensiona situatia, din contra, o va agrava. Cred ca o solutie de bun simt ar fi demisia lui Traian Basescu. Eu mai cred intr-o astfel de solutie. Cred ca Traian Basescu va vrea sa se reabiliteze in fata celor 7,4 milioane de romani", a declarat Daniel Constantin.

Liderul conservatorilor a mai declarat ca, in situatia in care Traian Basescu nu va demisiona, USL va face tot posibilul pentru a-l inlatura din functia de presedinte.

"Daca nu (isi da demisia - n.r.), vom face tot posibilul ca poporul roman sa aiba un alt presedinte", a incheiat Daniel Constantin.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ponta Basescu referendum, #reactie USL decizie CCR, #amanare rezultat referendmul, #USL alegeri parlamentare vot , #USL