Ponta: Daca vom castiga Transilvania, vom castiga Romania

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 17:41
3256 citiri
Ponta: Daca vom castiga Transilvania, vom castiga Romania
Foto: B1 Tv

Victor Ponta, presedintele PSD, a prezentat clujenilor "Angajamentul pentru Romania", care cuprinde zece puncte care reprezinta principalele principii ce vor fi respectate de candidatii USL in viitoarele alegeri si in perspectiva obtinerii puterii guvernamentale.

"Speram ca maine, 1 Decembrie, va fi ultimul cu regimul Traian Basescu. Sper ca anul viitor, pe vremea aceasta, sa ne apucam se reparam toate relele pe care le-au comis cei care se afla acum la guvernare. Angajamentul pentru Romania trebuie sa fie un angajament direct, clar sincer, al celor care cred ca anul viitor va fi anul viitorului", a afirmat Ponta, in cadrul discursului sau.

Co-presedintele USL a explicat si de ce a ales Clujul pentru lansarea "Angajamentului pentru Romania".

"Daca ne intrebati de ce lansam la Cluj pentru 'Angajamentul pentru Romania' si de ce acum, raspund ca Transilvania este locul ai carui oameni si-au pus cele mai mari sperante in Traian Basescu si in PDL si este locul ai carui oameni au fost dezamagiti cel mai crunt de acesta", a mai spus Ponta.

"Rosu social democrat, galbenul liberal si albastrul conservator"

Pentru USL, Ardealul este foarte important pentru rezultatul alegerilor de anul viitor.

"Era absolut necesar sa lansam acest angajament aici, pentru ca, daca vom castiga la anul in Transilvania, vom castiga in toata Romania. Trebuie sa le spunem ardelenilor dezamagiti ce punem in loc. Avem oameni cinstiti si competenti, oameni care sa faca cinste Ardealului.

Trebuie sa avem oameni care sa ne reprezinte peste tot in Ardeal. Ne luam acest angajament in fata ardelenilor: vom castiga Ardealul, vom castiga si Romania si vom sarbatori 1 decembrie 2012 in libertate. Rosu social democrat, galbenul liberal si albastrul conservator este tricolorul pe care trebuie sa-l punem in locul portocaliului", a precizat Victor Ponta.

Chiar daca nu a inceput campania electorala, liderul PSD a vorbit si despre promisiunile USL pentru romani.

"Angajamentul nostru trebuie sa spuna ca putem sa iesim impreuna din aceasta criza. Trebuie sa spunem adevarul si sa nu facem promisiuni pe care nu le putem tine, cu riscul de a pierde voturi. Trebuie sa spunem ca nu suntem ca ei si ca ne vom ocupa de problemele reale, cele pe care nu le vedeti la televizor in fiecare zi", a adaugat Ponta.

"PDL vrea sa vanda tot"

In viziunea liderului USL, printre prioritatile Uniunii, dupa castigarea alegerilor, se numara sprijinirea initiativei private, apararea avutiei nationale si relansarea economiei.

"Trebuie sa sprijinim initiativa privata, cea care creeaza locuri de munca si aduce bani la buget. Trebuie sa ne aparam avutia nationala, pentru ca anul viitor, ca orice jefuitor, cei de la PDL vor sa vanda tot ce a ramas romanilor", a subliniat presedintele PSD.

"USL este singura alternativa la puterea actuala si este ultima sansa ca sa scapam din situatia insuportabila in care ne aflam", a conchis Victor Ponta.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Victor Ponta Cluj, #Ponta Angajament pentru Romania, #Angajament pentru Romania , #USL