Ponta, despre atacul lui Dragnea la PNL: Scandal pe Dambovita avem in fiecare zi

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 16:25
1861 citiri
Ponta, despre atacul lui Dragnea la PNL: Scandal pe Dambovita avem in fiecare zi
Foto: a1.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, intrebat despre afirmatiile lui Liviu Dragnea, ca "scandal la Bucuresti", "pe Dambovita", este "in fiecare zi", dar ca se va ocupa de acest lucru cand ajunge in Capitala.

"Sunt la Constanta sa rezolv niste probleme si cand ajungem acasa ne ocupam cu scandalul de la Bucuresti de pe Dambovita cat vreti dumneavoastra. Scandal pe Dambovita avem in fiecare zi. Astazi incercam sa gasim o solutie pentru cateva sute de mii de oameni care traiesc in sudul judetului si care au o mare problema. Restul, scandal la Bucuresti, avem in fiecare zi, nu ne lipseste niciodata!", a precizat Ponta.

El a evitat sa raspunda la intrebarile ziaristilor privind declaratia lui Liviu Dragnea in care acesta arata ca PSD nu sustine initiativa PNL de modificare a legii administratiei locale.

Dragnea, despre guvernarea USL: Eu nu vreau sa particip la o minciuna

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca PSD nu sustine initiativa PNL de modificare a legii administratiei locale si considera ca trebuie o discutie cu PNL cat mai curand pentru ca lucrurile sa fie transate cat mai rapid, daca se merge mai departe cu "acest USL".

Intrebat despre initiativa legislativa a PNL de modificare a legii administratiei publice locale astfel ca primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin, precum si modificarea modului de alegere a presedintilor de consilii judetene, Dragnea a spus ca PSD nu sustine in niciun fel aceasta initiativa, care nu s-a discutat in USL.

"Poate sa fie o initiativa, noi nu o sustinem in niciun fel. O sa discutam in Parlament, din moment ce nu s-a discutat in USL cand s-a depus, discutam in Parlament si transam in Parlament. Nu putem continua asa, aceasta tara nu poate fi guvernata in acest mod.

Ponta, iresponsabil? Lasa Podul de la Agigea deschis, dupa ce ieri i-a acuzat pe cei care cereau asta

Un grup de parlamentari depune un proiect de modificare a unei legi importante. Aceste lucruri trebuie transate foarte rapid. Suntem in stare sa mergem mai departe cu acest USL si sa urmarim obiectivele stabilite politic in programul USL pe care le-am prezentat in 2011, pentru programul de guvernare asumat de noi cu buna credinta, bine, daca nu putem, trebuie sa hotaram, sa nu pacalim populatia", a spus Dragnea.

El a spus ca lucrurile trebuie lamurite "intr-o discutie foarte calma", care sa aiba loc cat mai curand. Liviu Dragnea a aratat ca este vorba de onoare si nu mai vrea sa participe la o mare minciuna.

"E vorba de onoare, daca noi am castigat pe baza acestei increderi generate de aceste proiecte si noi nu le ducem la capat, avem in continuare o mare problema. Chiar nu mai merge, dupa atatea cicluri electorale in care romanii au fost mintiti, eu nu mai vreau sa particip la o mare minciuna.

Daca avem putere politica si onoarea sa ducem la capat ceea ce am hotarat impreuna, eu voi fi in continuare acelasi sustinator si soldat al USL, daca nu, nu", a adaugat Dragnea.

Parlamentarii PNL - 63 de senatori si deputati - propun, intr-o initiativa de modificare a legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, revenirea la sistemul de vot in doua tururi pentru primari si la alegerea sefului Consiliului Judetean in mod indirect, de catre consilieri.

63 de senatori si deputati PNL au depus in 18 septembrie un proiect de modificare a legii administratiei publice locale, fiind operate o serie de modificari in ceea ce priveste alegerea primarilor si a sefilor consiliilor judetene.

Astfel, initiatorii propun revenirea la sistemul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, daca niciunul dintre candidati nu obtine 50% plus unu din voturi, dar si la sistemul alegerii presedintilor consiliilor judetene prin vot indirect de catre consilierii judeteni.

De asemenea, se introduce prevederea protrivit careia "alegerile pentru consilieri si pentru primari sunt valabile, indiferent de numarul alegatorilor care au participat la vot".

Alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, precum si revenirea la sistemul alegerii indirecte a sefilor de CJ au fost discutate in ultima sedinta a conducerii PNL, fiind luata decizia de a nu fi asumata de partid, dar subiectul sa fie discutat in USL, au precizata surse din PNL.

In sedinta Biroului Permanent al PNL de vinerea trecuta, subiectul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si a sefilor de CJ in mod indirect a fost ridicat de deputatul PNL, Victor Paul Dobre, cel care a initiat propunerea legislativa, conform surselor citate.

In urma discutiilor divergente asupra acestui subiect, s-a convenit ca propunerea legislativa sa nu fie asumata in numele PNL, iar initiativa sa fie ridicata in discutiile din conducerea USL, au precizat surse din conducerea PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta Dragnea scandal USL, #Victor Ponta Dragnea minciuna USL, #Ponta Dragnea scandal Dambovita , #USL