Victor Ponta: Incepe sfarsitul pentru Basescu si ai lui (Video)

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 12:39
5881 citiri
Victor Ponta: Incepe sfarsitul pentru Basescu si ai lui (Video)
Foto: Realitatea TV

Co-presedintele USL, Victor Ponta, a declarat sambata in fata a mii de alesi locali ai Uniunii ca "incepe sfarsitul pentru Basescu si pentru ai lui", subliniind ca cel mai important semnal este ca USL poate sa fie o armata de oameni care "rezista la dosare penale" si la "linsajul din mass media prezidentiala"

"Ma inclin in fata celor care nu s-au inclinat pana acum in fata lui Basescu si-a lui Udrea. Cel mai important semnal este ca putem fi impreuna o armata de oameni care rezistam la dosare penale, la taierea bugetelor, la linsajul din mass-media prezidentiala si ca avem curajul sa le spunem celor de la putere ca mai au foarte putin", si-a inceput discursul Victor Ponta, sambata, la Sala Palatului, unde USL isi prezinta propria viziune asupra administratiei publice si dezvoltarii regionale.

"Incepe sfarsitul pentru Basescu si pentru ai lui si cel mai important lucru este ca vrem nu doar sa le spunem oamenilor ca-i scapam de Boc si Basescu, ci sa le spunem ce vrem noi sa facem pentru oameni. Sa le aratam si sa ii convingem ca exista o alternativa", a continuat acesta.

Ponta nu s-a oprit aici cu atacurile la adresa Puterii.

"Cum am ajuns sa ne conduca tara cei mai mari hoti ca Basesecu si Flutur? Cum am ajuns sa ne conduca tara cei mai mari prosti ca Boc si Igas? Cum am ajuns sa ne conduca tara cele mai mari doamne, ca Udrea si Anastase? Cred ca raspunsul este ca nu am reusit sa-i convingem pe oameni ca suntem o alternativa", a subliniat Victor Ponta.

El sustine ca USL nu s-a facut "doar ca sa castigam alegerile ci ca sa dam romanilor o speranta si o directie ca lucrurile pot merge mai bine ca acum. Cu Basescu si cu Boc intotdeaduna se poate mai rau".

Ponta i-a indemnat pe alesii locali USL sa le explice oamenilor ca daca vor vota din nou cu PDL "s-ar putea sa ramana cu Anastase si cu Flutur" si cu Emil Boc, care le vor taia din nou salariile in 2013.

Ponta vrea referendumuri judetene pentru reorganizarea tarii

Liderul PSD le-a cerut consilierilor judeteni ai partidului sa solicite saptamana viitoare referendumuri locale in care sa ii intrebe pe oameni daca vor sa le fie desfiintat judetul sau nu, in replica la propunerile lui Traian Basescu.

"Vreau sa va rog pe toti consilierii nostri judeteni din toate cele 41 de judete, cred ca avem consilieri si la Harghita si la Covasna, saptamana viitoare sa solicitati referendum judetean pentru ca oamenii sa spuna daca vor sa le fie desfiintat judetul sau nu", a spus Ponta.

Orice proces de reorganizare a Romaniei trebuie facut dupa o ampla analiza a subliniat liderul social democrat.

"Nu va lasati indusi in eroare, pacaliti de trucurile lui Traian Basescu, care arunca bombe pe piata", a fost apelul lansat de Victor Ponta catre alesii locali ai USL.

El a precizat ca vrea sa le salveze romanilor judetele si localitatile in care ei vor sa traiasca. "Vreau sa va rog sa ne batem si sa le salvam romanilor localitatile" a subliniat Ponta.

USL propune desfiintarea, in 2012, a Ministerului Dezvoltarii Regionale

Pe de alta parte, Ponta a anuntat ca in viziunea USL privind reorganizarea administrativa, Ministerul Dezvoltarii Regionale trebuie desfiintat si ca o serie de atributii si competente ale acestuia vor fi transferate de la Guvern catre regiuni.

"In 2012, se organizeaza trecerea de atributii si de competente de la Guvern catre regiuni. Se desfiinteaza ministerul Dezvoltarii Regionale. Avem si noi doamne frumoase in USL, nu vreau sa faceti in continuare carare catre Ministerul Dezvoltarii cu genti scumpe si cu pantofi scumpi, trebuie sa va gasiti repartizarea fondurilor de la cei pe care dumneavoastra ii alegeti si controlati direct, adica consilii judetene, consilii regionale si nu Guvernul central", a mai declarat Ponta.

Social democratul a mai spus ca din fondul de rezerva bugetar pus la dispozitia Guvernului in 2009 cei mai multi bani s-au dus in Brasov "pentru ca are un primar PDL", la Suceava, in "Republica Arad", in "voievodatul Dambovita" si in "fluturele mai mic dela Botosani".

"Daca vrem sa dezvoltam Romania, nu o putem dezvolta pe criteriul dau doar la ai mei", a subliniat Victor Ponta.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Victor Ponta USL, #presedinte Traian Basescu , #USL