Ponta: Marele avantaj al USL - 1+1 nu a facut 2, ci 3, 4 sau 2,5

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 21:02
4176 citiri
Ponta: Marele avantaj al USL - 1+1 nu a facut 2, ci 3, 4 sau 2,5
Foto: Antena 3

Victor Ponta, premierul Romaniei si liderul USL, a anuntat, vineri seara, in urma discutiilor pentru alegerea candidatilor pentru alegerile parlamentare, ca marele avantaj al uniunii pe care o conduce a fost faptul ca, in cazul ei, 1+1 nu a facut 2, ci 3, 4 sau 2,5.

"Marele avantaj al USL este ca unu plus unu nu a facut doi, au facut 3, 4 sau 2,5, dar oricum mai mult", a spus Ponta la Murighiol, in judetul Tulcea.

Premierul a precizat ca important este faptul ca PSD va avea mai multi parlamentari decat are acum, iar PNL va avea mult mai multi.

"Am avut discutii si imi doresc sa sprijin prezenta in Parlament a unor reprezentanti ai partidelor de tip ecologic", a precizat Ponta, adaugand ca si cei de la UNPR vor candida.

"Guvernul pe care il conduc a fost investit cu voturile fostilor nostri colegi care s-au alaturat UNPR si am considerat impreuna ca important este ca aripa centru stanga sa fie unita sub mandatul meu, a fost dezbinata sub un alt mandat, dar va fi unita sub al meu", a continuat el.

Victor Ponta a mai spus ca, in februarie 2013, PSD va avea un congres in care va pune baze politice pentru anii urmatori.

Totusi, Ponta si Crin Antonescu au admis faptul ca in cadrul intalnirii au fost cativa nemultumiti.

"Daca PSD avea 460 de candidati, tot nu erau multumiti. Domnul Antonescu spune ca daca PNL avea 460 de candidati, ei erau multumiti", a spus Ponta razand.

"Basescu isi face autocritica"

Jurnalistii prezentu la Murighiol l-au intrebat pe Ponta si ce crede despre vizita presedintelui Traian Basescu la Bruxelles.

"Basescu isi face autocritica. El a sabotat incontinuu Guvernul. Daca o va face in continuare, va anunt. Constat ca Basescu nu stie ce atributii are sau, daca stie, vorbeste de atributii care nu ii apartin. E foarte bine ca a fost la Bruxelles, voi merge si eu luni. (...)

Nu are dreptul la nicio parere pe zonele care tin de Guvern, de buget, relatii economice, noul buget 2014-2020. Atunci domnul presedinte Basescu isi termina mandatul, nu va mai fi in nicio functie. Eu merg la intalnirea cu Barroso cu obiective foarte clare care apartin Guvernului, eu merg sa vorbesc de Guvern, nu de presedinte. Sa faca bine Basescu sa vorbeasca de problemele sale, nu de Guvern", a continuat Ponta.

Liderul USL a mai spus ca spera ca atacurile la adresa celor din PSD si PNL vor inceta, insa "probabil ca vor continua pentru a influenta alegerile din 9 decembrie".

"Este plin de fecioare in USL"

Premierul Romaniei a comentat si faptul ca mai multi colegi de-ai sai au fost filmati, vineri la amiaza, in timp ce jucau fotbal.

"Tenis am jucat si eu de dimineata", a spus Ponta, adaugand ca se indreapta catre o petrecere pe motiv ca "este plin de fecioare in USL". "Suntem un partid condusi de fecioare. Antonescu si eu saptamana viitoare. Saptamana asta avem cativa dintre colegi care isi aniverseaza ziua aici".

Crin Antonescu nu a facut prea multe declaratii, insa a spus ca, dupa parerea sa, Romania are premier pentru ca a fost investit de Parlament "si nu are presedinte, pentru ca a fost izgonit de popor, are un fel de guvernator care coabiteaza cu Zegrean".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta avantaj USL alegeri, #Ponta avantaj USL , #USL