Ponta: Nu avem in plan o noua suspendare, Romania are nevoie de stabilitate

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 14:59
2808 citiri
Ponta: Nu avem in plan o noua suspendare, Romania are nevoie de stabilitate
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat joi la Viena ca intareste declaratiile lui Liviu Dragnea referitoare la faptul ca USL nu are in plan o noua suspendare si ca Romania are nevoie de stabilitate, iar colaborarea dintre el si presedintele Basescu aduce mai multe beneficii romanilor.

"Sunt de acord cu dl Dragnea (ca nu este nevoie de o noua suspendare iar presedintele colaboreaza cu premierul pentru stabilitatea Romaniei, n.red.), altfel nu as fi semnat un acord daca nu as fi crezut ca este in binele Romaniei si al tarii si ca intra pana la urma in responsabilitatea mea ca prim-ministru sa asigur pentru Romania o perioada de stabilitate, dupa anul 2012 si dupa anii anteriori, o perioada in care, nu doar ca ne imprumutam mult mai ieftin si mai putin, dar in care pot sa vin si sa discut cu marii investitori, spunand despre Romania ca este o tara stabila in care pot sa vina sa-si investeasca banii", a spus Ponta la Viena, intrebat fiind care sunt beneficiile aduse Romaniei in urma colaborarii dintre presedintele si premier.

El a mai explicat ca pactul de colaborare dintre cele doua institutii, Administratia prezidentiala si Guvernul, pot convinge investitorii sa revina in Romania, iar de acest lucru "beneficiaza fiecare roman in parte".

"Toate lucrurile astea se leaga de mesajul clar de stabilitate si de predictibilitate al Romaniei, si asta pentru relatiile noastre europene: pentru modul in care imprumutam si ne imprumutam, si imprumutam mai putin si mai ieftin tara, pentru modul in care convingem investitiile sa revina in Romania dupa cativa ani in care au plecat, astea sunt lucruri de care beneficiaza fiecare roman in parte", a mai completat el.

In acest context, Ponta a explicat ca aceasta colaborare intre el si presedintele Basescu s-a vazut si in Raportul MCV al Comisiei Europene care "este clar un raport mult mai bun" decat cel din vara.

"Pana la urma si raportul de ieri, dincolo de toate controversele, al Comisiei Europene-si am avut ocazia sa vorbesc putin cu presedintele Barroso, o sa vorbesc mai mult luni- este clar un raport mult mai bun, mult imbunatatit fata de ceea ce a fost in vara. Faptul ca un an de zile nu mai este nevoie sa mai fie un nou raport, o sa avem in decembrie asa cum e normal, cum e in calendarul obisnuit", a completat acesta.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, intr-o emisiune televizata ca modul in care colaboreaza premierul Victor Ponta si presedintele Basescu "nu face rau Romaniei", subliniind ca "USL nu are in plan nicio suspendare, nu s-a discutat si nu vrem sa se ajunga la asa ceva".

"USL nu are in plan nici o suspendare. Eu personal, nu imi doresc sa mai ajungem la o suspendare, nu vad de ce am ajunge la o noua suspendare. Toata lumea este multumita ca cele doua institutiii colaboreaza, cei doi oameni colaboreaza. Nu vad de ce trebuie sa ajungem acolo. (...) In concluzie, USL nu are in plan asa ceva, nu s-a discutat si nu vrem sa ajungem la asa ceva", a declarat Dragnea la RTV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Ponta suspendare Basescu, #Ponta raport MCV, #Victor Ponta Barroso , #USL