Ponta s-a saturat sa fie premier si ingroapa USL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 21 Februarie 2012, ora 18:31
10153 citiri
Ponta s-a saturat sa fie premier si ingroapa USL (Opinii)
Foto: Arhiva

Peste un an, un an si ceva, cand Victor Ponta se va fi chinuit destul sa isi descopere greselile care l-au costat auto-promisa si mult visata functie de premier, sa isi aduca bine aminte de aceste ultime zile. Momentul cand a vrut sa se reinventeze, sa se maturizeze cu forta, sa isi schimbe fata printr-o operatie superficiala de liposuctie a exceselor verbale si comportamentale.

Adevarul e ca il prindea mai bine si era mai credibil cand ii spunea lui Boc, dupa cate o cuvantare in Parlament, ca "vorbeste ca prostu incontinuu" decat sa il vad pozand in europeanul calm, matur si echilibrat care gestioneaza rational relatia cu o Putere despre care pana acum a urlat ca e condusa de Dracu' si suge sangele poporului roman. Ceva nu merge, nu se leaga.

O fi Ponta acum laudat de alde optimistii cantatori propagandisti, dar fata de bunul simt al omului de rand, fata de trecutul si resursele de care dispune, noua imagine plapanda si bezmetica a presedintelui PSD nu tradeaza decat si mai mult imaturitatea. Abia acum, de fapt, Victor Ponta isi confectioneaza cu adevarat imaginea unui pustan inca in formare, a unui nehotarat care inca experimenteaza tocmai pentru ca nu este implinit. Cu alte cuvinte, Ponta demonstreaza tuturor, deschis si onest, ca e inca in crestere.

Ceea ce e un fenomen cat se poate de laudabil si de frumos. Formarea personalitatii e unul dintre cele mai misterioase si importante totodata evenimente din viata unui om. Ponta inca mai are timp sa se relaxeze. Nu datorita (ori din cauza?) inlocuirii lui Boc Emil cu Mihai Razvan Ungureanu nu va reusi USL sa isi impuna premierul in fata lui Traian Basescu. Nici macar pentru ca in jurul bicisnicului PDL se vor strange, ca mustele, toti Becalii, Vadimii, Diaconestii, miscatii populari, independentii si reevaluatii lu' Basescu. Nici pentru ca in USL cineva va trada.

Ci pentru simplul si bunul motiv ca lumea nu are de ce sa voteze un Victor Ponta al carui discurs incepe sa se confunde cu Puterea. Pentru ca in intrecerea dintre Putere si Opozitie nu este vorba doar despre cine injura mai tare sau mai elegant, ori cine stie sa faca o figura avansata istoric. Ci despre cine reuseste sa convinga electoratul ca el si NUMAI el este singura si unica solutie la toate problemele pe care oamenii le-au avut, le au si le vor mai avea.

Altfel, la ce bun sa-i dau pe actualii deoparte, care si asa au grija prin aparatul de propaganda sa isi subventioneze o presa favorabila si sa isi promoveze din pozitii oficiale o imagine tot mai buna si nevinovata, pentru a te aduce pe tine, Victor Ponta, la Putere? O intrebare pe care domnul Ponta, daca si-ar repeta-o de cateva ori, ar avea sansa sa inteleaga din doua una: ori continua astfel si ingroapa USL in inutilitate, ori va sfarsi prin a se confunda intr-atata cu Puterea incat o va sustine fatis.

O fundatura pe masura ambitiei lui Ponta. A incerca sa revina acum la starea initiala de tanar revolutionar furios ar fi doar o prostie si mai mare. A continua pe linia sustinerii puterii, conditioanata sau nu, il va conduce la exctinctia sigura la umbra batranului marinar. O alegere care ar fi trebuit sa fi fost facuta demult pentru ca acum sa nu fie deja prea tarziu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Victor Ponta PSD, #alegeri locale parlamentare USL, #Vistor Ponta premier Ungureanu, #Ponta discurs politic , #USL