Strategii de vara: SMS-uri la PDL si ecologistii la USL (Opinii)

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 10:39
5120 citiri
Strategii de vara: SMS-uri la PDL si ecologistii la USL (Opinii)

Principalii actori politici arata tot mai limpede ca si-au insusit zicala cu sania construita pe timp de vara. Proiecte de strategii, promisiuni, ademeniri de noi sau vechi personaje, ipoteze de lucru in eventuale viitoare cooptari etc.

Totul e sa ai initiative, sa arati ca nu picotesti acum, cand lumea buna si avuta sta cu ochii pe ofertele de turism aferente unei vacante gata sa inceapa. Se construieste. Deocamdata, pe hartie ori la nivel declarativ.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, trimite depese colegilor sai pedelisti in care le indica ce subiecte sa abordeze la intalnirile lor cu presa. Astfel, se sugereaza acolo ca modul de intrebuintare a frazelor trebuie sa se axeze pe teme de actualitate si sa trateze subiectele, fireste, intr-o lumina favorabila partidului.

Demnitarul marseaza pe o logica simpla in cazul lui Marian Vanghelie. Stie ca frustrarea survenita in urma excluderii primarului de la sefia PSD Bucuresti este un punct de sprijin. Prin urmare, e bine sa fie accentuata, fiindca nu se stie... Textul de consolare adresat acestuia imbraca un ton acuzator catre cel/cei ce l-au matrasit.

"Marian Vanghelie este inlaturat abuziv de la conducerea functiei avute", concluzioneaza empatic domnia sa. Tot ca sfaturi de comportament oral, Anastase livreaza camarazilor ideea unei atitudini democratice in ceea ce priveste spusele presedintelui Basescu despre campania armatei romane in Basarabia anilor razboiului de reintregire: "Rusia refuza sefului statului dreptul la opinie". In fine, le recomanda celor din PDL sa abordeze tema avutiei deputatului PSD, Cristian Rizea.

In contrapartida, Victor Ponta se gandeste ca niciun vot nu-i de lepadat, nimeni nu trebuie ignorat din calculele armatei ce se va confrunta vara viitoare cu dusmanul ireductibil. De aceea, dumnealui si-a indreptat privirea catre un vlastar politic intotdeauna verde, dar niciodata maturizat - ecologismul.

Astfel, recent, la intalnirea de constituire a Forumului National al Ecologistilor din PSD, a spus ca in USL este nevoie si de asemenea formatiune. "PSD e prea mare ca sa fie doar ecologist, are prea multi primari ca sa-i convinga pe toti ca mediul este mai important decat voturile, are prea multe preocupari in domeniile economic si social ca sa reuseasca sa puna mediul pe primul loc. De aceea, cred ca strategic este sa existe o voce, care de cate ori vorbim despre locuri de munca sa ne traga de maneca si sa ne spuna", a declarat Ponta.

Liderul social-democrat a adaugat ca ar trebui sa-i fie urmat exemplul, in sensul ca a decis sa conduca un automobil electric, fapt inedit si uneori de neinteles pentru multi romani. Apoi, si-a incheiat alocutiunea afirmand ca-i admira pe ecologistii Remus Cernea si Dragos Bucurenci.

Ca raspuns la initiativa lui Ponta, liderii Miscarii Verzilor au salutat declaratiile acestuia si s-au aratat dispusi sa puna umarul la Uniune. Ei au mentionat ca formatiunea pe care o reprezinta este un partid aflat in plina constructie si crestere, cu un public simpatizant tanar si tot mai numeros.

"Ne exprimam disponibilitatea de a participa la o alianta capabila sa reprezinte o alternativa democratica la actuala putere, cea care a dus si mentine Romania intr-o fundatura lipsita de orice perspective si care a transformat arbitrariul si abuzul intr-o regula a deciziei politice".

Acesta a fost comunicatul transmis de catre cei doi co-presedinti ai Miscarii Verzilor, Claudiu Craciun si Remus Cernea. Doua pozitii diferite ca abordare, acelasi deziderat. Consolidarea partidelor se face prin mijloace vechi sub glazura noua. Rezultatele se vad in timp si de obicei in toamna. Atunci cand se numara voturile.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#USL propunere ecologisti, #Roberta Anastase SMS PDL , #USL