Victor Ponta: Sunt momente cand singura problema a coalitiei e prezenta

Sambata, 31 August 2013, ora 13:07
1467 citiri
Victor Ponta: Sunt momente cand singura problema a coalitiei e prezenta

Premierul Victor Ponta, copresedinte al USL, le-a spus sambata parlamentarilor Uniunii ca una dintre principalele probleme ale coalitiei este prezenta in forul legislativ.

"Mi-am permis sa le atrag atentia si colegilor de la PSD, nu o sa o fac niciodata fata de ceilalti, faptul ca sunt multe momente in care singura problema a coalitiei este de fapt prezenta. Suntem atat de multi, incat suntem convinsi ca nu e nevoie de fiecare dintre noi si fiecare e convins ca vine celalalt la comisie sau la vot.

Si ne trezim, norocul nostru ca nu vine nici Opozitia, dar ne trezim in situatii foarte greu de explicat opiniei publice. Grupuri mari asa cum sunt in acest moment grupurile care sustin Guvernul - au aceasta problema a faptului ca sunt foarte mari - fiecare are impresia ca celalalt va veni la vot sau la comisie.

Va rog sa nu-l luati ca pe un repros al Guvernului la adresa Parlamentului, ci doar ca o rugaminte a mea catre grupurile parlamentare care sustin Guvernul de a incerca - eu sunt obligat sa asigur prezenta ministrilor, a secretarilor de stat - va rog pe dvs sa fiti prezenti ca sa ne sprijiniti in momentele importante", a explicat premierul in debutul reuniunii grupurilor parlamentare ale USL care se desfasoara la Mamaia.

In opinia sa, in contextul unui raport corect intre Parlament si Guvern, obligatia este egala pentru ambele parti.

"Va rog, pentru sesiunea din toamna, sa imbunatatim colaborarea dintre noi si sa ne concentram pe cateva dintre lucrurile importante pentru care (...) am castigat o majoritate atat de mare", a spus liderul USL.

El a dat drept exemplu modificarea Constitutiei si, in context, a dorit sa le multumeasca tuturor celor din Comisia parlamentara speciala, pentru modul in care s-au finalizat lucrarile din Parlament.

Victor Ponta a reafirmat ca este foarte mare nevoie de o modificare a Constitutiei care in viitor sa stabileasca mult mai clar raporturile dintre puterile statului. "Si cred ca toate lucrurile care ne-au dus la conflict in ultimii ani trebuie reglementate in viitoarea Constitutie", a adaugat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta probleme coalitie, #Ponta USL , #USL