Menestrelul parlamentar Victor Socaciu e elita (Opinii)

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 17:41
6949 citiri
Menestrelul parlamentar Victor Socaciu e elita (Opinii)
Foto: Arhiva

Stiam inca de la anuntarea rezultatelor referendumului din noiembrie 2009 ca politicienii, in majoritatea lor, indiferent de culoarea partidului, sunt impotriva Parlamentului unicameral cu 300 de membri, dar nu stiam de ce, doar banuiam ca legea nu-i buna pentru ca politicienilor nu le aduce lor nici un beneficiu, din contra ii dezavantajeaza pe multi.

Adevarul adevarat insa l-am aflat de curand, de la deputatul PSD Victor Socaciu care, plin de aroganta, l-a spus direct, brutal si umilitor, intr-o emisiune televizata in care a demascat fara sa vrea, ceea ce gandeste PSD, departe de ochii si urechile presei, despre romani, mai ales despre acea categorie saraca, semianalfabeta si in varsta, care-l sustine si care-i crede promisiunile de mai bine.

Intrebat de ce nu sustine referendumul din noiembrie 2009, Victor Socaciu, cu o sinceritate dezarmanta, copilareasca, s-a lansat in niste afirmatii de-a dreptul halucinante, sustinand ca referendumul de atunci a fost o "porcarie" si ca romanii, cei peste noua milioane prezenti la vot, nu au competenta sa se exprime in legatura cu o problema atat de sensibila cum e cea legata de parlamentul bicameral sau unicameral.

Cu alte cuvinte, deputatul pesedist spune clar, fara ocolisuri dar cu dispret profund fata de cei despre care vorbeste, ca romanii sunt prea prosti sa inteleaga ce e cu bicameralul si unicameralul si cu cei 300 de membri si nu pot hotari ei, intr-un referendum, asa, de capul lor, pentru politicieni, aceasta fiind strict problema lor, a politicienilor, o chestiune de "elita".

Si din aceasta "elita" capabila sa-si hotarasca pentru sine numarul Camerelor si a membrilor, face parte si Victor Socaciu. Asta trebuie sa se inteleaga bine, mai ales ca partidul din care face parte e la guvernare.

Nu stiu cum si pe ce filiera a intrat in Parlament domnul Victor Socaciu si nici daca cei care l-au votat sunt sau nu sunt competenti, nu-i cunosc parerea, dar cam asa se intampla si in politica la fel ca in parabola aceea cu porumbeii care, cat sunt jos, iti mananca din palma, cand ajung sus, te murdaresc in cap.

Oricum, Victor Socaciu presteaza bine, loveste la tinta, dar nu chiar pe cine trebuie, jigneste cu spor si dispretuieste electoratul roman fara discriminare, cum au facut-o dintotdeauna politicienii din mai toate partidele, nu numai cei din PSD, dovada ca-i place sa fie parlamentar si mai vrea un mandat, mai vrea o data, c-a descoperit ca se traieste bine ca politician in Romania.

A ramas totusi o nedumerire dupa ultima iesire in public a menestrelului parlamentar care, trebuie sa recunosc, i-a uluit, in aceeasi masura, si pe ceilalti invitati din studioul tv, dar si pe telespectatorii care s-au nimerit la acea ora in fata televizoarelor.

Am inteles ca in problema parlamentului bicameral si unicameral si a numarului de membri, romanii sunt prosti, incompetenti si nu pot hotari. Acolo va hotari elita din care si Socaciu face parte. Cum pot hotari insa, aceiasi romani, ca noi n-avem popor de schimb, cum au politicienii guverne de schimb, sa hotarasca demiterea unui presedinte ales. De ce, in acest caz, romanii ar fi mai competenti, mai destepti?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#referendum noiembrie 2009, #referendum demitere presedinte, #victor socaciu deputat activitate , #stiri Victor Socaciu