Aeroportul "Delta Dunarii" va deveni international

   

Aeroportul "Delta Dunarii" din judetul Tulcea va capata, cel mai probabil saptamana viitoare, statutul de aeroport international.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ), Victor Tarhon, a declarat, marti, in timpul unei conferinte de presa, ca Ministerul Administratiei si Internelor urmeaza sa inainteze Guvernului cel mai tarziu saptamana viitoare o hotarare prin care aeroportul "Delta Dunarii" va detine statutul de aeroport international.

"Mai avem insa nevoie de niste fonduri pentru imbunatatirea infrastructurii, trei milioane de euro, si vreau sa cred ca vizita premierului la Tulcea nu va ramane fara urmari. De vom obtine acest necesar, vom termina investitiile, dupa care vom incerca sa obtinem si acei operatori aerieni care sa foloseasca aeroportul", a afirmat presedintele CJ, Victor Tarhon.

Demersurile pentru incheierea unui acord cu operatori aerieni care sa utilizeze aeroportul din judet au inceput de mai mult timp. "Toti operatorii doresc un studiu de marketing pentru a cunoaste oportunitatile acestui aeroport. Le-am spus ca putem convietui alaturi de aeroportul din localitatea constanteana Mihail Kogalniceanu si cred, fara a avea un studiu, ca exista premisele unei colaborari pertinente cu aceasta baza.

Suntem insa dispusi sa contribuim la realizarea studiului de marketing si suntem interesati intr-un parteneriat public-privat in exploatarea aeroportului Delta Dunarii", a mentionat Victor Tarhon.

Primul aeroport din judetul Tulcea a inceput sa functioneze in 1952, in apropiere de lacul Zagan din municipiu, de atunci Transporturile Aeriene Romano-Sovietice asigurand curse regulate Tulcea-Bucuresti-Tulcea, Tulcea-Constanta-Bucuresti - Tulcea si Tulcea - Galati - Tulcea.

Aceste curse asigurau transportul de pasageri si marfa, peste, icre, raci, materiale de pescarie, impletituri din papura si stuf, puiet viu de peste din China, datele statistice din acea perioada aratand ca pe aeroportul Tulcea operau pana la 30 de aeronave pe zi.

Noul aeroport Tulcea a luat fiinta in 1973, serviciile oferite pe vechiul amplasament fiind transferate in totalitate pe aerobaza din apropierea localitatii Mihail Kogalniceanu din judetul Tulcea. Pana acum 17 ani, pe aeroportul "Delta Dunarii" au existat curse Tulcea-Bucuresti, acestea fiind intrerupte ca urmare a nerentabilitatii financiare.

In ultimii sase ani, CJ si unele ministere au investit milioane de lei pentru modernizarea aeroportului tulcean, pana in prezent, de infrastructura acestuia beneficiind atat persoane particulare, cat si elevi ai Scolii Superioare de Aviatie din Bucuresti, care efectueaza aici orele de practica.
Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 14:22
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1019 ori

Cele mai citite stiri
Traian rece are probleme cu avocatii
Anul 2018 n-a fost cel mai bun an al lui Traian Rece. Dupa 15 ani de domnie pe terenurile statului ...
Noutatile legislatiei muncii: Trei salarii minime la nivel national din ianuarie 2019
Avand in vedere cele mai recente acte normative, cu impact in domeniul muncii, aplicabile incepand ...
Casa Judeteana de Pensii face precizari referitoare la aplicarea dispozitiilor OUG nr. 114/2018
Pentru corecta informare a publicului, Casa Judeteana de Pensii Tulcea a facut ieri, printr-un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor