Interviu Victor Tarhon(PD-L): Sa deschidem portile oamenilor de afaceri

   

Candidatul PD-L la functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ), Victor Tarhon, a declarat, in cadrul unui interviu acordat Agentiei ROMPRES, ca are ca prioritati dezvoltarea infrastructurii si atragerea investitorilor pentru crearea locurilor de munca.

Victor Tarhon, singurul candidat la sefia CJ Tulcea care are blog in aceasta campanie electorala, afirma ca cele doua prioritati ale sale i-ar putea aduce pe tineri acasa, dezvoltarea infrastructurii urmand sa fie sustinuta financiar din fonduri guvernamentale si comunitare. In opinia sa, problemele tulcenilor din 2008 sunt aceleasi cu cele din 2004, gradul de saracie al locuitorilor unor comune fiind in momentul de fata foarte ridicat.

ROMPRES: Care ar fi principalele probleme ale locuitorilor judetului pe care le-ati sesizat in timpul acestei campanii electorale? Victor Tarhon: In primul rand, m-a cutremurat gradul de saracie.

Si, chiar daca suntem in campanie electorala, trecand peste emulatia membrilor de campanie, uneori ai impresia ca mesajele noastre se lovesc de un zid. Nu sunt patetic, ci extrem de realist, iar, in aceste conditii, situatia actuala doare, pentru ca mi-ar fi placut sa traiesc intr-un alt timp, alaturi de oameni degrevati de greutatile vietii.

Mai trist este ca au trecut 18 ani de speranta, am fost in acelasi mediu si acum 18 ani, 16, 12 ani, iar lucrurile nu sunt nici pe departe pe directia buna. Cunosc problemele tulcenilor, ca urmare a unui sondaj profesionist realizat in 2007, iar principalele trei probleme ale locuitorilor judetului sunt starea drumurilor interioare, alimentarea cu apa si canalizarea, precum si lipsa locurilor de munca.

ROMPRES: Care sunt solutiile financiare la aceste probleme? Victor Tarhon: Fondurile guvernamentale si cele comunitare. In ambele situatii, este nevoie de foarte multa munca, cunostinte tehnice si procedurale si ma gandesc ca nu prea exista aceste resurse umane, nici macar la nivelul CJ. Nu vreau sa minimalizez rolul unor organisme din aparatul administrativ, dar sunt insuficienti oameni fata de nevoile actuale. Pentru a rezolva problemele din comunele judetului, ai nevoie de o armata de oameni.

De mentionat este insa faptul ca in timpul acestei campanii electorale nu am facut nici o promisiune. A fost o chestiune de management al campaniei.

Ne-am asumat acest lucru, pentru ca s-ar putea sa ne coste niste procente, dar am putea si castiga. Am spus ceea ce trebuie, ce credem ca trebuie facut si ca stim cum trebuie facut. ROMPRES: Acestea vor fi si prioritatile dumneavoastra in calitate de presedinte al CJ.

Victor Tarhon: Prioritatile sigur ca sunt grefate pe probleme. Este nevoie de dezvoltarea infrastructurii si vom prefera sa reabilitam drumurile pentru ca este vorba de lucru facut de la inceput care poate sa dea durabilitate infrastructurii pe mai multi ani.

Apoi dezvoltarea infrastructurii edilitare - apa, epurarea apelor uzate, aductiunea de gaze, retele de telefonie mobila, deoarece exista zone neacoperite, si, nu in ultimul rand, intoarcerea tinerilor acasa. Acest ultim proiect mentionat ar putea dura patru, poate opt ani, dar toti avem datoria sa intelegem ca trebuie identificate adevaratele oportunitati locale, sa deschidem portile oamenilor de afaceri si sa le oferim facilitati.

Investitiile vor crea locuri de munca. Daca avem primele doua lucruri realizate care aduc civilizatie in judetul Tulcea, nu vad de ce tinerii nu s-ar intoarce acasa. Aceste lucruri pot parea utopice, dar mi le asum. In plus, CJ trebuie condus pe principii manageriale. Consider CJ drept o societate comerciala, alegatorii sunt actionarii care isi aleg AGA - cei 31 de consilieri, presedintele care, la randul sau, isi desemneaza doi vicepresedinti.

Timp de patru ani, am contractul de management, cu indicatori de performanta. La final, voi trage linie sa constat in ce masura activitatea desfasurata a fost una profitabila pentru actionari. ROMPRES: De ce candidati? Victor Tarhon: Pentru ca tot ce am spus pana acum vreau sa poarte marca Tarhon si pentru ca vreau sa fiu mandru de judetul Tulcea.

ROMPRES: Care credeti ca sunt atuurile dumneavoastra in aceasta competitie? Victor Tarhon: Formatia profesionala tehnica, cunostintele manageriale, deoarece compania la care lucrez m-a instruit continuu, cei 16 ani de politica la cursuri de zi, de administratie la zi, functia de vicepresedinte pe probleme de investitii, cea de subprefect al judetului, de consilier al biroului parlamentar, cea de consilier judetean.

ROMPRES: Cum vedeti judetul Tulcea peste patru ani? Victor Tarhon: Usor diferit fata de acum. Nu pot da nici procente si nici coordonate. Pentru ca trebuie sa vedem si cum evolueaza lucrurile la nivel national. Avem nevoie de o lege a administratiei publice locale care sa confere autonomie. Daca voi sta la usa unui ministru de o alta culoare politica, Tulcea va fi un judet damnat si eu, un presedinte condamnat. Ca asa este la romani, nu am invatat inca ce inseamna democratia. ROMPRES: Decriptati, va rog, sloganul pe care il aveti in aceasta campanie - "Unul pentru toti, toti pentru mai bine!" Victor Tarhon: Sunt adeptul echipei.

Sunt constient ca de unul singur visezi foarte frumos sau poti fi foarte pragmatic. Am o echipa. Daca ei nu sunt, eu nu am continut si sunt ca un general fara armata. Imi asum liniile strategice, dar, daca salariatii CJ, primarii si toate celelalte persoane care vor face parte din echipa mea vor fi obtuzi, lucrurile vor degenera si nu vom avea o finalitate. Din acest motiv, "Unul pentru toti, toti pentru mai bine!". Victor Tarhon are 50 de ani, este casatorit, a absolvit Institutul de arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, iar, din septembrie 2002, este director al sucursalei tulcene a SC "Allianz Tiriac Asigurari".

Este membru al PD din 1992, sase ani mai tarziu preluand functia de presedinte al organizatiei judetene a democratilor tulceni, actualul PD-L. Ii plac calatoriile, este un familist convins si sustine ca singura sa pasiune este politica activa.
Luni, 26 Mai 2008, ora 12:39
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1182 ori

Cele mai citite stiri
Accident mortal la VARD
Detasamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat sa intervina pentru scoaterea unei persoane prinse ...
Interventii ISU Tulcea:copaci rupti, masini blocate ,bilantul primelor ore de viscol
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a centralizat mai multe interventii efectuate in ultimele ...
Hogea a scapat de deszapezire: a ramas inzapezit
Nici macar noua masina de teren nu i-a folosit edilului municipiului pe cod portocaliu.Primarul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor