Ministrul Energiei nu demisioneaza: Ciolos asteapta rezultatul anchetei ANI

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 16:50
15291 citiri
Ministrul Energiei nu demisioneaza: Ciolos asteapta rezultatul anchetei ANI
Foto: Facebook/Victor Grigorescu

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, nu va demisiona in urma scandalului izbucnit din cauza declaratiei sale de avere, care se afla in atentia ANI.

Grigorescu a discutat, vineri, cu premierul Dacian Ciolos, care asteapta rezultatul anchetei ANI, a declarat pentru Ziare.com Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

"A avut o discutie, dar nu specific pe situatia ANI. Sigur ca a discutat si pe aceasta situatie. Integritatea ramane un principiu asumat de catre toti membrii echipei guvernamentale. Evaluarea declaratiei de avere a ministrului Energiei de catre ANI este un demers firesc si asteptam rezultatele acestei evaluari. Nu (se pune problema demisiei - n.red.). In acest moment, nu", ne-a spus Iolu, intrebat daca urmeaza anuntul demisiei dupa ce Grigorescu a fost chemat, vineri, la Guvern.

Amintim ca in ultimele zile ministrul Energiei a fost implicat intr-un scandal legat de declaratia sa de avere. Agentia Nationala de Integritate i-a investigat declaratia dupa ce in ea Grigorescu a trecut ca a obtinut peste 790.000 de lei din cedarea folosintei unui "bun mobil" catre un offshore.

Problema era ca in declaratia de avere nu se specifica ce reprezinta bunul respectiv, ministrul invocand confidentialitatea. In urma acestui scandal, ministrul a transmis ca bunul mobil era site-ul monitoreu.com, despre care Grigorescu a spus miercuri ca era "o platforma online dedicata analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene prin care se agregau datele vizand aceste politici, inclusiv date statistice oferite de Eurostat".

Apoi, presa a relatat faptul ca site-ul respectiv nu ar fi lasat prea multe urme in mediul online, sugerandu-se astfel ca nu ar fi avut de ce sa valoreze atat de mult.

Vineri, ministrul Energiei a venit cu precizari pe Facebook explicand ca monitoreu.com poate fi numit un site sau platforma online, dar este "mai mult o aplicatie software, pentru ca raspundea unor nevoi specifice ale celui care interactiona cu ea. Era un instrument de filtrare a informatiilor publice, pentru a le selecta pe cele relevante in vederea unei mai bune intelegeri a politicilor comerciale europene.

Nu era pentru publicul larg si in consecinta nu era destinata vanzarii de publicitate bazata pe trafic online. A fost un instrument de business pentru un numar redus de persoane, chiar daca acest instrument a avut o adresa de internet ca orice alt site".

Ministrul a adaugat ca, desi putea fi accesat de oricine, monitoreu.com nu era un site obisnuit.

"Simplul motiv pentru care nu mai functioneaza astazi tine de faptul ca din aprilie 2015, cand a incetat contractul, nu am mai avut nicio oferta pana in luna septembrie a aceluiasi an, cand am decis sa il opresc.

Am oprit proiectul, pentru ca nu mai functiona si nici nu am simtit ca poate continua asa cum era construit. Adresa de Internet imi apartine in continuare si nu am renuntat nici astazi la ideea de a continua un astfel de proiect", a explicat el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Grigorescu site avere, #Victor Grigorescu ANI avere Victor Grigorescu , #ministrul Energiei