Viitorul lui Hagi ofera clarificari in privinta celui mai controversat transfer al echipei

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 15:28
4561 citiri
Viitorul lui Hagi ofera clarificari in privinta celui mai controversat transfer al echipei
Foto: Captura Youtube

Viitorul lui Gica Hagi a oferit noi clarificari in privinta celui mai controversat transfer din istoria clubului, cel al lui Cristi Manea la Apollon Limassol.

Formatia dobrogeana a reactionat dupa ce vanzarea lui Manea in Cipru apare in dosarele Football Leaks, despre posibilele nereguli din fotbalul mondial.

Clubul lui Hagi sustine ca plata unui milion de euro din banii incasati pentru Manea catre un offshore din Malta este perfect legala si s-a facut in conformitate cu recomandarile FIFA.

"Acest transfer s-a realizat oficial si legal in conformitate cu reglementarile sportive internationale, toate documentele prezentate fiind inregistrate in sistemul TMS (implementat de FIFA) si confirmate si acceptate de catre federatiile de fotbal din Romania si Cipru. Printre aceste documente se numara si contractul dintre FC Viitorul SA si compania malteza Dito Trading and Consulting Limited. In baza acestui document oficial clubul nostru a efectuat catre firma malteza o plata in conformitate cu reglementarile nationale si europene (declaratia 390).

Conform acestor reglementari, facturile emise de catre o parte privind tranzactiile intracomunitare se declara la autoritatile fiscale din ambele tari, realizandu-se astfel un control incrucisat. Legat de valoarea sumei achitate, mentionam ca nu exista procente fixe, ci numai recomandari ale FIFA. Mentionam ca, atat clubul FC Viitorul, cat si patronul lui, dl. Gheorghe Hagi, nu au avut si nu au nici un fel de relatii cu compania respectiva, cu exceptia contractului mentionat. Decizia clubului nostru s-a bazat pe analiza ofertei de piata si a cotei jucatorului la acel moment. S-a obtinut astfel o suma record pentru un jucator de 17 ani din fotbalul romanesc. Jucatorul insusi s-a ales cu un salariu mult mai mare decat cel avut la clubul nostru (lucru agreat impreuna cu el si parintii sai) ", se arata in comunicatul Viitorului.

FC Viitorul l-a vandut pe Cristi Manea la Apollon Limassol in vara anului 2014, pentru 2,5 milioane de euro. Jucatorul a mai ramas un sezon in Liga 1, iar in vara anului trecut a plecat in Belgia, la Mouscron, sub forma de imprumut.

Un milion de euro din suma primita de echipa lui Hagi a ajuns in conturile unei companii offshore din Malta in aceeasi zi in care a fost perfectat transferul.

In urma cu un an si jumatate, belgienii de la Mouscron anuntau ca l-au imprumutat de Manea de la Chelsea, desi jucatorul roman nu a avut niciun contact cu celebra echipa engleza.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Hagi Viitorul transfer, #Hagi transfer Manea, #Viitorul Hagi transfer controversat , #Liga 1