Vinul are efecte inclusiv asupra pielii

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 11:57
6618 citiri
Vinul are efecte inclusiv asupra pielii

Vinul rosu este lichidul acela miraculos, preparat din struguri, despre care, cu niste ani in urma, cercetatorii francezi afirmau ca, in viitor, se va vinde la farmacie, in sticle mici, precum siropul de tuse, datorita beneficiilor sale pentru organism.

Vinul natural, bogat in zaharuri, acizi organici, glicerol, compusi fenolici, aminoacizi, vitamine - A, B1, B2, PP - si saruri minerale, asigura un deosebit aport nutritiv si mineralizant pentru organismul uman. De aceea, dintotdeauna, vinul a fost recomandat pentru proprietatile sale antianemice, fortifiante, revigorante si energizante.

Medicina populara recomanda vinul rosu batranilor, ca fortifiant, dar si convalescentilor, lauzelor si persoanelor anemice, bolnave si palide. Copiilor palizi si debili li se dadea, la masa, cate un paharel de vin rosu, 30 ml, pentru stimularea poftei de mancare si imbunatatirea circulatiei sangelui.

Cercetarile au aratat ca vinul rosu este o sursa deosebit de bogata de antioxidanti, flavonoide si compusi fenolici. Multe studii s-au concentrat pe elementele constitutive ale fenolilor din compozitie, in special pe resveratrol si flavonoide. Resveratrolul, care se gaseste in pielita si semintele strugurilor, ajuta la cresterea colesterolului bun, HDL, si previne coagularea sangelui.

Resveratrolul, care se gaseste din belsug in fructele si legumele de culoare inchisa, este considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Flavonoidele prezinta proprietati antioxidante si ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange si a placilor in artere.

Previne atacul de cord

Consumat cu moderatie, ca medicament, vinul rosu scade riscul atacurilor de cord in cazul persoanelor in varsta, cu aproximativ 30-50%. In cazul persoanelor care deja au suferit un atac de cord, vinul rosu are puterea de a preveni un alt atac. Vinul rosu poate creste valoarea HDL, colesterolul bun, si previne formarea LDL, colesterolul rau.

Studiile au consemnat ca persoanele care consuma regulat si moderat vin rosu prezinta un risc mai mic de a fi diagnosticate cu afectiuni cardiovasculare. Consumul moderat de vin rosu reduce inflamarea vaselor sanguine la fumatorii cronici si poate preveni formarea cheagurilor de sange si reduce deteriorarea vaselor, cauzata de depunerile de grasimi.

S-a constatat ca la nivelul aparatului digestiv, vinul rosu, natural, netratat, favorizeaza digestia si previne balonarile. Un pahar de vin, dupa o masa bogata in carne si grasimi, ajuta la evacuarea rezidurilor din intestin, reducand in acest fel riscul aparitiei ulcerului gastric sau duodenal.

Dar vinul rosu este ideal si pentru ingrijirea pielii. Resveratrolul din compozitie ajuta pielea sa ramana tanara si ferma, protejand-o de actiunea radicalilor liberi si intarziind aparitia ridurilor. Ca sa te bucuri de un plus de frumusete si prospetime la nivelul pielii adauga, de fiecare data, in apa de baie unul - doua pahare de vin rosu.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#vin rosu sanatate, #vin rosu beneficii, #resveratrol struguri negri, #vin rosu animici, #vin rosu piele, #vin proprietati , #stiri Viitorul